В Україні оголосили підозру комбригу РФ, який керував захопленням корвета «Хмельницький»

В Україні оголосили підозру комбригу РФ, який керував захопленням корвета «Хмельницький»

Укрінформ
Командиру 41-ї бригади ракетних кораблів Чорноморського флоту Російської Федерації, який керував захопленням українського корвета “Хмельницький”, повідомили про підозру.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

“За процесуального керівництва прокурорів Департаменту нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, Офісу генерального прокурора повідомлено про підозру командиру 41 бригади ракетних кораблів Чорноморського флоту Російської Федерації у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України, підбурюванні до вчинення державної зради, веденні агресивної війни за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 110, ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 КК України)”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Офіс генпрокурора відреагував на затримання в окупованому Криму

Слідство встановило, що командир бригади ракетних кораблів ЧФ РФ 20 березня 2014 року віддав незаконні накази озброєним стрілецькою зброєю військовослужбовцям збройних сил Російської Федерації, за підтримки членів так званої “добровільної народної дружини “Рубіж” - підрозділу збройного формування “самооборона Криму”. Також командир керував збройним нападом і захопленням протичовнового корвета “Хмельницький” 1-ї бригади надводних кораблів Військово-морських сил Збройних сил України біля причалу № 177 у Стрілецькій бухті Севастополя. Всього в захопленні судна під його керівництвом брали участь від 60 до 80 осіб.

Крім того, командир бригади з 20 по 22 березня 2014 року, перебуваючи на корветі “Хмельницький” у Карантинній бухті Севастополя, схиляв військовослужбовців старшого офіцерського складу ВМС України до державної зради. Зловмисник умовловляв, підкуповував їх обіцянками про проходження служби на території півострова у новосформованих військових частинах збройних сил Російської Федерації з підвищенням розміру грошового забезпечення. Також він погрожував, що російські військовослужбовці створять неприємності для сімей українських військових, якщо ті відмовляться виконувати вимоги.

Читайте також: Окупація Криму: повідомили підозру російському генералу, який блокував військову частину ЗСУ

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного слідчого управління СБУ.

Як повідомляв Укрінформ, 15 вересня СБУ затримала одного з організаторів псевдореферендуму на Луганщині, який 7 років переховувався у Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-