В окупованому Криму оштрафували журналіста за те, що стояв біля будівлі ФСБ

В окупованому Криму оштрафували журналіста за те, що стояв біля будівлі ФСБ

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму редактора кримськотатарської газети «Авдет» (Повернення) рішенням «суду» оштрафували за перебування 4 вересня біля будівлі ФСБ у Сімферополі.

Про це Укрінформ повідомляє з посиланням на сайт «Кримський процес».

«Суддя Київського районного суду Сімферополя Віра Сєрікова розглянула матеріали про адміністративне правопорушення щодо редактора кримськотатарської газети «Авдет» Шевкета Кайбулаєва і визнала його винним у порушенні обмежень режиму підвищеної готовності за те, що він перебував під будівлею ФСБ під час масових затримань 4 вересня», - йдеться у повідомленні.

Журналісту призначили покарання у вигляді штрафу в розмірі 5 тисяч рублів (1 840 грн).

«Суд» визнав достатніми доказами адміністративний протокол про правопорушення, показання неназваних в ухвалі свідків, а також фототаблиці з матеріалів справи.

При цьому суд відмовив Кайбулаєву у клопотанні допитати свідка захисту, який був з ним поруч того дня. Також суд відхилив клопотання про допит співробітника поліції, який склав адмінпротокол, і про участь у процесі представника так званого держобвинувачення.

Читайте також: У МЗС відповіли на закиди Кремля про «агресивну риторику» Зеленського

Раніше «суд» у Сімферополі виніс рішення про штраф учасників зібрання біля будівлі ФСБ щодо активістів Ібраїма Чегертми, Іслама Юрдамова і Заїра Смедляєва.

Як повідомлялося, 3 і 4 вересня в Криму затримали і вивезли в невідомому напрямку Ельдара Одаманова, Асана та Азіза Ахтемових, Шевкета Усеїнова і Нарімана Джелялова за підозрою в підриві газопроводу в селі Перевальному. Більше доби про них нічого не було відомо. Десятки людей, зокрема родичі, журналісти й адвокати, прийшли до будівлі ФСБ з метою отримання інформації про викрадених. Більш як 50 з них були затримані бійцями ОМОНу і доставлені до так званих райвідділків поліції м. Сімферополь.

На 58 осіб були складені адміністративні протоколи за статтею 20.6.1 КпАП РФ (Невиконання правил поведінки при НС).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-