У МЗС відповіли на закиди Кремля про «агресивну риторику» Зеленського

У МЗС відповіли на закиди Кремля про «агресивну риторику» Зеленського

Укрінформ
Російська Федерація продовжує маскувати за публічною риторикою небажання виконувати свої зобов’язання щодо втілення Мінських домовленостей та підсумків саміту лідерів Нормандського формату.

Про це у коментарі Укрінформу заявив речник МЗС Олег Ніколенко.

«За ширмою галасливих випадів МЗС РФ доволі чітко видніється цілеспрямована політика знищення інфраструктури мирного процесу: саботаж втілення Мінських домовленостей та підсумків саміту лідерів Нормандського формату, блокування роботи Тристоронньої контактної групи, перешкоджання діяльності ОБСЄ, затягування зашморгу на шиї сотень тисяч українців на тимчасово окупованих територіях», - зазначив він.

Речник МЗС зауважив, що останні приклади домінування в Москві логіки на подальшу ескалацію – незаконна організація в Криму і на сході України виборів до Держдуми Росії та репресії проти кримських татар.

Ніколенко вкотре акцентував, що ключі від миру в Україні лежать в Кремлі, але там бракує «сміливої політичної волі, аби рухатися вперед». За його словами, коли вона з’явиться, решта питань перетвориться на технічний процес.

Читайте також: Глава ОБСЄ прокоментувала рішення Росії закрити місію на кордоні

«Росія вже зараз може зробити перший крок: наважитися на зустріч міністрів закордонних справ Нормандської четвірки. Час переходити від слів до дій вже давно назрів. Наша держава готова до прогресу. Водночас, ми чітко розуміємо з ким маємо справу. А тому покладаємося як на дипломатію, так і армію», - резюмував речник МЗС.

Як повідомлялося, офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова заявила, що ескалація напруженості на сході України відбувається на тлі "агресивної риторики" київських офіційних осіб. У цьому контексті Захарова згадала нещодавні слова Президента Володимира Зеленського, який допустив можливість повномасштабної війни з Росією, а також висловлювання секретаря РНБОУ Олексія Данілова про те, що українська армія може захопити ДНР і ЛНР. Речниця МЗС РФ заявила, що подібні висловлювання «повинні припинятися тими, хто на заході курирує Україну».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-