Активісту Смедляєву присудили максимальний штраф за «мітинг» біля ФСБ у Криму

Активісту Смедляєву присудили максимальний штраф за «мітинг» біля ФСБ у Криму

Укрінформ
В окупованому Криму голову ЦВК Курултаю кримських татар Заїра Смедляєва оштрафували на 30 тисяч рублів (понад 11 тис. грн) за стихійне зібрання біля будівлі ФСБ 4 вересня.

Про це повідомляє в Фейсбуці «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

«Київський районний суд в особі судді Михайла Білоусова постановив призначити голові ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїру Смедляєву штраф у розмірі 30 тисяч рублів за «недотримання правил поведінки при режимі НС», - повідомляється з посиланням на адвоката Хатідже Мамутову.

Читайте також: Денісова закликає міжнародних правозахисників відвідати «суди» над кримськими татарами

Відзначається, що суддя Білоусов постановив призначити максимальне покарання за статтею 20.6.1 КпАП РФ у зв'язку з тим, що «підсудний не визнав свою вину, є працездатним, а також має громадянство іншої держави».

Захист закликав критично поставитися до матеріалів справи, зокрема, до показань свідків Андрюшиної і Бондаренко, які стверджують, що учасники зібрання «поводилися агресивно біля будівлі ФСБ».

Читайте також: У Криму Джелялова помістили в спецблок і поставили на облік як «схильного до тероризму»

Крім того, адвокат вказала на те, що «на фото видно, що більш як 70% присутніх на стихійному зібранні були в масках і на допустимій дистанції».

Суд не зважив на це, як і на обгрунтування законності знаходження Смедляєва на бульварі Франка, 13 в м. Сімферополь.

Читайте також: В окупованому Криму зникли ключові речові докази у «справі Джемілєва»

Захист планує оскаржити постанову «суду».

Сам Заїр Смедляєв у коментарі зазначив, що стихійне зібрання кримських татар біля будівлі ФСБ було спровоковане діями самих співробітників ФСБ, які тривалий час не повідомляли родичам місце перебування п'ятьох кримських татар після обшуків і затримань у їх помешканнях.

За даними «Кримської солідарності», раніше «суд» у Сімферополі виніс рішення про штраф учасників зібрання біля будівлі ФСБ щодо Ібраїма Чегертми та Іслама Юрдамова.

Як повідомлялося, 3 і 4 вересня в Криму затримали і вивезли в невідомому напрямку Ельдара Одаманова, Асана та Азіза Ахтемових, Шевкета Усеїнова і Нарімана Джелялова за підозрою в підриві газопроводу в селі Перевальному. Більше доби про них нічого не було відомо. Десятки людей, зокрема родичі, журналісти й адвокати, прийшли до будівлі ФСБ з метою отримання інформації про викрадених. Більш як 50 з них були затримані бійцями ОМОНу і доставлені до так званих райвідділків поліції м. Сімферополь.

На 58 осіб були складені адміністративні протоколи за статтею 20.6.1 КпАП РФ (Невиконання правил поведінки при НС).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-