У РФ та Криму окупанти знову проведуть чергові судилища стосовно кримських татар

У РФ та Криму окупанти знову проведуть чергові судилища стосовно кримських татар

Укрінформ
У Російській Федерації та в тимчасово окупованому Криму у вівторок, 14 вересня, відбудуться чергові "судові засідання" щодо кримськотатарських активістів.

Як передає Укрінформ, про це Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила у Телеграмі.

"Завтра у підконтрольному РФ "Київському районному суді міста Сімферополя" в тимчасово окупованому Криму відбудеться розгляд адміністративної справи щодо Сабрі Муратова, якому інкримінують адміністративне правопорушення, передбачене ст.20.6.1 КоАП РФ "невиконання правил поведінки при надзвичайній ситуації чи загрозі її виникнення", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Хочеш тероризувати Крим — назви це боротьбою з тероризмом: старі нові наративи Росії

Денісова зазначила, що завтра у Південному окружному військовому суді в Ростові-на-Дону відбудуться судові засідання у так званій справі Хізб ут-Тахрір: стосовно учасників другої сімферопольської групи, до якої входять Енвер Аметов, Осман Арифмеметов, Яшар Муєдінов, Руслан Сулейманов та Рустем Шейхалієв. Під час засідання планується допит секретного свідка ФСБ.

Також очікується попереднє засідання у справі Ленура Сейдаметова і Тимура Ялкабова, які входять до так званої сімферопольської третьої групи. 23 липня 2021 року підконтрольний Росії "Верховний суд Криму" відхилив апеляційну скаргу захисту на продовження їм запобіжного заходу.

Читайте також: «Суд» продовжив арешт п'ятьом кримським татарам

Як повідомляв Укрінформ, 9 вересня п'ять кримських татар, фігурантів другої сімферопольської групи у "справі Хізб ут-Тахрір", серед яких Сервет Газієв, який переніс інсульт і госпіталізований до тюремної лікарні, залишили під арештом ще на три місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-