Україна працює над видачею затриманого у Чехії учасника окупації Криму

Україна працює над видачею затриманого у Чехії учасника окупації Криму

Укрінформ
Міністерство закордонних справ завершує процедури з метою передачі Україні громадянина Росії Олександра Франчетті, затриманого в аеропорту Праги як ймовірного учасника окупації Криму.

Про це у коментарі Укрінформу заявив речник МЗС Олег Ніколенко.

Він наголосив, що затримання стало результатом злагоджених дій українських та чеських правоохоронців задля притягнення Олександра Франчетті до відповідальності за скоєння низки злочинів проти Української держави, зокрема участь в російській окупації Криму.

“Українська сторона нині працює над завершенням необхідних процедур з метою передачі Олександра Франчетті правосуддю в Україні”, - підкреслив Ніколенко.

Читайте також: У Чехії суд дав 20 років тюрми найманцю, який воював на боці «ДНР»

Як повідомлялося, в аеропорту Праги 12 вересня за міжнародним ордером на арешт, виданим за запитом України, затримали громадянина РФ, причетного до окупації Криму.

За даними сайту «Миротворець», у 2014 році Франчетті приїхав до Криму, вступив в незаконне збройне формування «Самооборона Севастополя», а потім організував інше НЗФ - розвідгрупу «Північний вітер». У Росії Франчетті був нагороджений медаллю «За повернення Криму».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-