Чубаров назвав імена «адвокатів», за участю яких катували братів Ахтемових у Криму

Чубаров назвав імена «адвокатів», за участю яких катували братів Ахтемових у Криму

Фото
Укрінформ
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров розповів про тортури, що застосовують до обвинувачених в диверсії на газопроводі, вважаючи винними в них і адвокатів за призначенням ФСБ.

Про це Чубаров повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Асана Ахтемова вивозили в ліс, ставили на коліна біля викопаної ями, імітували розстріл, стріляючи над головою, знову кидали в підвал, де пропускали через голову та тіло Асана електрострум", - повідомив Чубаров.

За його словами, до всіх трьох кримських татар, заарештованих за звинуваченням у диверсії на газопроводі в селі Перевальне, "російськими карателями були вчинені тортури і знущання, аби вибити дізнання у не скоєних ними діях".

Як вважає голова Меджлісу, ці катування стали можливими ще й тому, що російські карателі до сьогодні не допускають до Асана й Азіза Ахтемових адвокатів за угодою, найнятих їх рідними і близькими.

"При цьому, карателі з ФСБ призначили двох відібраних ними адвокатів, щоб за їх участю прикривати тортури та інші жорстокі дії, що застосовуються ними до затриманих Асана і Азіза Ахтемових", - наголосив Чубаров.

Він опублікував фото адвокатів за призначенням й заявив, що вина за "звіряче катування" Ахтемових лежить й цих "адвокатах".

"Подивіться на фотографії цих мерзотників: той, який франтуватого виду, це Олександр Полянський, призначений ФСБ "адвокатом" Азіза Ахтемова, інший - Олег Глушко, призначений "адвокатом" Асана Ахтемова", - повідомив голова Меджлісу.

За його словами, так звані адвокати за призначенням, знаючи, що для захисту Асана і Азіза уклали договір з незалежними адвокатами, блокують їх вступ на захист затриманих, продовжуючи брати участь в "слідчих" заходах, що проводяться ФСБ РФ.

"Ми маємо неспростовні дані про те, що "адвокати" Полянський і Глушко залучені в беззаконня, що здійснюється катами ФСБ щодо Асана й Азіза Ахтемових. Саме внаслідок їх співучасті в беззаконні, карателі мають можливість формально легалізовувати здобуті ними під тортурами "визнання", - заявив Чубаров.

Він повідомив, що в понеділок, 13 вересня, незалежні адвокати за угодою будуть знову намагатися побачитися зі своїми підзахисними, "але російські карателі з ФСБ знову будуть прикриватися Полянським і Глушко".

"У кого є можливість в Криму, передайте через загальних знайомих цим покидькам, щоб вони не погіршували далі свою провину. Хоча, куди вже далі", - наголосив голова Меджлісу.

Читайте також: Джелялов заявив, що продовжить боротьбу проти окупації Криму

Як повідомляв Укрінформ, 3 і 4 вересня в окупованому Криму силовики провели незаконні обшуки й затримали першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, а також активістів Ельдара Одаманова, Азіза й Асана Ахтемова, Шевкета Усеїнова.

6 вересня районний «суд» Сімферополя заарештував Джелялова і братів Ахтемових до 4 листопада. Одаманов і Усеїнов отримали 14 і 15 діб "адміністративного арешту" відповідно.

Читайте також: Чубаров: «Зізнання» в підриві кримського газопроводу - результат фізичного тиску

10 вересня Верховна Рада ухвалила заяву з закликом до міжнародного співтовариства засудити чергову хвилю репресій проти кримських татар в тимчасово окупованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-