Слідство змінило статтю Наріману Джелялову - йому загрожує суворіше покарання

Слідство змінило статтю Наріману Джелялову - йому загрожує суворіше покарання

Укрінформ
Незаконно затриманому в окупованому Криму Наріману Джелялову перекваліфікували обвинувачення з пособництва в диверсії на її вчинення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці "Кримська солідарність" із посиланням на адвокатів Джелялова.

"В УФСБ Сімферополя в ході слідчих дій Джелялову висунули обвинувачення у скоєнні диверсії газопроводу в селі Перевальному за частиною 1 статті 281 КК РФ", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, юристи Еміне Авамілєва й Микола Полозов зустрілися з Наріманом Джеляловим у будівлі ФСБ Сімферополя. На допиті Джелялов відмовився давати свідчення, посилаючись на Конституцію РФ.

Адвокатів ознайомили з низкою експертиз, які вже відбулися, і які ще треба буде пройти активісту - загалом їх 12.

Читайте також: Джелялов написав адвокату про затримання, мішок на голові та очну ставку у ФСБ

Джелялов розповів адвокатам, що перебуває в СІЗО-1 Сімферополя у двомісній камері з послідовником Свідків Єгови. У приміщенні немає холодильника і не до кінця закривається вікно, але його здоров'я в задовільному стані. Він закликав не забувати про Азіза й Асана Ахтемових, які є фігурантами цієї ж кримінальної справи, а також про всіх політв'язнів.

Як повідомляв Укрінформ, 3 і 4 вересня в окупованому Криму силовики провели незаконні обшуки і затримали першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, а також активістів Ельдара Одаманова, Азіза й Асана Ахтемових, Шевкета Усеїнова.

Читайте також: Окупанти хочуть обезголовити кримськотатарський національний рух - Чубаров

6 вересня районний "суд" Сімферополя заарештував Джелялова і братів Ахтемових до 4 листопада. Їм оголосили підозру у справі про пошкодження газопроводу в районі села Перевальне під Сімферополем.

Одаманов й Усеїнов дістали 14 і 15 діб "адміністративного арешту" відповідно.

10 вересня Верховна Рада ухвалила заяву із закликом до міжнародної спільноти засудити чергову хвилю репресій проти кримських татар в окупованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-