Свідки в «суді» показали, що Джемілєв не перетинав адмінмежу з Кримом - адвокат

Свідки в «суді» показали, що Джемілєв не перетинав адмінмежу з Кримом - адвокат

Відео
Укрінформ
Ще двоє допитаних свідків обвинувачення в Армянському міському «суді» на 37-му засіданні у «справі Джемілєва» в тимчасово окупованому Криму показали, що обвинувачений в перетині кордону юридично його не перетинав.

Про це в відео, опублікованому Кримською солідарністю в Фейсбуці, розповів адвокат Микола Полозов, передає Укрінформ.

«Першим у суді був допитаний підполковник Олександр Живаєв, який керував прикордонною заставою в пункті пропуску «Армянськ». Він показав, що напередодні 3 травня надійшла інформація про те, що Джемілєв, якому заборонений в'їзд в Росію, планує перетнути кордон, у зв'язку з чим можливі провокації», - повідомив Полозов.

За його словами, свідок розповів, що в ранковий час з боку м. Армянська на територію Херсонської області, де перебував Джемілєв, через поліцейський заслін пройшла велика кількість людей, які потім повернулися на територію Криму.

При цьому свідок пояснив, що фактично і де-юре перетину кордону з боку Джемілєва не було, оскільки він знаходився лише на території пункту пропуску.

«Існує поняття юридичний перетин кордону, він відбувається після проходження всіх процедур - пред'явлення документів, огляду, митного огляду. Тільки після того, як всі ці процедури пройдені й особа залишила пункт пропуску, відбувається юридичний перетин кордону», - показав свідок.

Другий свідок Михайло Нікіткін, який виконував на момент 3 травня 2014 року обов'язки «прикордонника оперативної служби», також показав, що перетину кордону Джемілєвим не було.

Читайте також: Світ має визначитися, де проходять «червоні лінії» у відносинах з Росією - Джемілєв

За словами свідка, який здійснював фото і відеофіксацію подій, «за межі пункту пропуску Джемілєв не переходив, кордон не перетинав, але мав умисел на замах незаконного перетину кордону».

При цьому, зазначив Полозов, свідок не зміг відповісти, в який саме момент обвинувачений мав намір перетнути кордон.

Свідок також зазначив, що «на самій місцевості лінія кордону жодним чином позначена була».

Як повідомлялося, лідеру кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву в окупованому Криму пред'явлено обвинувачення в незаконному перетині кордону в травні 2014-го року і незаконному поводженні зі зброєю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-