«Експрокурора Криму» Поклонську планують заочно судити в Україні

«Експрокурора Криму» Поклонську планують заочно судити в Україні

Укрінформ
Правоохоронці наразі вирішують питання щодо застосування заочного притягнення до відповідальності колишнього українського юриста Наталії Поклонської, яка була «прокурором Криму».

Про це у виступі перед учасниками саміту Кримської платформи заявила генеральний прокурор Ірина Венедіктова, передає кореспондент Укрінформу.

“За дії щодо визнання Меджлісу кримськотатарського народу екстремістською організацією усім відомій Поклонській раніше було повідомлено про підозру за фактом порушення законів та звичаїв війни. Наразі вирішується питання щодо застосування заочного притягнення її до відповідальності”, - зазначила Венедіктова.

За словами генпрокурора, правоохоронці, серед іншого, також збирають та досліджують докази причетності конкретних “суддів” окупаційних судових органів, які приймали незаконні рішення щодо притягнення до відповідальності учасників мітингу на підтримку незалежності і територіальної цілісності України у Криму 26 лютого 2014 року.

Читайте також: Поклонська в інтерв’ю Гордону підтвердила участь у переслідуванні політв'язнів - прокурор АРК

Як повідомляв Укрінформ, 11 червня цього року у Офісі генерального прокурора поінформували, що Україна завершила розслідування стосовно вісьмох колишніх високопосадовців Криму, які сприяли окупації півострова.

За інформацією Укрінформу розслідування завершено щодо Сергія Аксьонова, Володимира Константинова, Наталії Поклонської, Юрія Дойникова, Сергія Абісова, Віктора Мельниченка, Рустама Теміргалієва, а також Петра Зими.

Читайте також: У кримській прокуратурі розповіли про справи, в яких фігурує Поклонська

За результатами спеціального досудового розслідування матеріали кримінального провадження відкриті стороні захисту для ознайомлення у порядку ст. 290 Кримінально процесуального кодексу України, після чого обвинувальний акт буде скерований до суду для розгляду по суті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-