Зеленський розповів про декларацію, яку підпишуть на Кримській платформі

Зеленський розповів про декларацію, яку підпишуть на Кримській платформі

Укрінформ
Під час саміту "Кримська платформа" буде підписано декларацію, яка, зокрема, передбачає підтвердження Україною готовності політики невизнання спроби анексії Автономної Республіки Крим Російською Федерацією до моменту його деокупації.

Про це заявив Президент України під час виступу в межах саміту, передає кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні ми ухвалюємо спільну декларацію держав-учасниць міжнародної Кримської платформи. У декларації ми надаємо однозначну оцінку незаконним діям Російської Федерації, підтверджуємо нашу готовність політики невизнання спроби анексії Криму аж до моменту його деокупації”, - зазначив Глава держави, наголосивши, що саміт проводиться не просто заради “чергового саміту”.

Читайте також: Кримська платформа виносить питання деокупації на найвищий міжнародний рівень – Зеленський

Зеленський підкреслив, що питання Криму не має зникнути з міжнародного порядку денного ще на сім років, тому необхідно вже сьогодні зосередитися на практичній роботі та координації зусиль із конкретних питань. Зокрема, тих, які стосуються посилення санкцій, захисту прав людини, подолання екологічних та економічних наслідків окупації, забезпечення свободи навігації у Чорному та Азовському морях.

Окрім цього, Президент України зазначив, що підписана декларація буде відкритою для приєднання міжнародних партнерів. Зеленський також висловив переконання, що документ створить міцне політичне підгрунття для спільної роботи України та партнерів.

Читайте також: Туреччина розраховує, що Кримська платформа відіграватиме важливу роль у деокупації

Як повідомлялося, у понеділок у Києві проходить установчий саміт ініціативи Президента України з деокупації Криму “Кримська платформа”.

Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-