Кримська платформа виносить питання деокупації на найвищий міжнародний рівень – Зеленський

Кримська платформа виносить питання деокупації на найвищий міжнародний рівень – Зеленський

Укрінформ
Кримська платформа уперше за сім років виносить питання деокупації Кримського півострова на найвищий міжнародний рівень.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський на установчому саміті Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні, 23 серпня 2021 року, відбувається дуже важлива, знакова подія: уперше з часів окупації українського півострова це питання винесено на найвищий міжнародний рівень, і я щиро вітаю всі 46 делегацій - учасників першого нашого саміту Кримської платформи", - зазначив глава держави.

Читайте також: Разумков назвав головне завдання Кримської платформи

Він подякував міжнародним партнерам, наголосивши, що саме завдяки їм питання деокупації Криму "на часі".

Як повідомляв Укрінформ, 23 серпня у Києві проходить установчий саміт ініціативи Президента України з деокупації Криму “Кримська платформа”.

Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-