В університеті Шевченка презентували онлайн-курс «Qirim: Крим - це ми»

В університеті Шевченка презентували онлайн-курс «Qirim: Крим - це ми»

Фото
Укрінформ
Повернення і реінтеграція Криму в Україну повинні початися з власної освіти й отримання нових знань про український півострів. Саме цю роль повинен зіграти онлайн-курс «Qirim: Крим – це ми».

Про це на презентації онлайн-курсу в Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка сказав ректор КНУ Володимир Бугров, передає кореспондент Укрінформу.

«Сподіваємося, що наш курс допоможе збагнути, пізнати, а отже, й прийняти Крим – не таким, як ми його вигадали самі для себе, а таким, як він є насправді», – сказав Бугров.

Читайте також: Джапарова назвала нові арешти кримських татар помстою і зачисткою

За його словами, ті, у кого раніше Крим асоціювався лише з морем і золотим піском, завдяки онлайн-курсу відкриють його для себе по-новому.

«Крим – це передовсім історія. Саме історією, знанням і варто наповнити патріотизм. Тільки дізнавшись, тільки пірнувши всередину, можна по-справжньому відчути, за що ми боремося», – вважає ректор КНУ.

За його словами, програма курсу передбачає знайомство із загальною історією Криму, його географією, економікою і політико-правовими традиціями півострова. У межах курсу можна навчитися основам кримськотатарської мови, познайомитися з особливостями ідентичності корінного народу.

Читайте також: Репресії та дискримінація: як живуть українці в окупованому Криму

Як зазначив ректор, програма курсу з часом може змінюватися і наповнюватися новою інформацією та знаннями.

Нинішня його програма складається з чотирьох модулів: «Простір», «Культура», «Міфи» і «Стратегія». Онлайн-курс, який розрахований на чотири тижні, почне працювати вже у вересні 2021 року.

Читайте також: Зеленський підписав закон про скасування вільної економічної зони «Крим»

Постійний представник Президента України в АРК та м.Севастополі Антон Кориневич, виступаючи на презентації, підкреслив, що онлайн-курс про Крим – приклад того, як працювати і як боротися за деокупацію півострова «постійно, в доступній формі з найбільшим охопленням аудиторії».

Безкоштовний онлайн-курс «Qirim: Крим – це ми» буде доступний з 10 вересня 2021 року. Реєстрація вже почалася на платформі Рrometheus.org.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-