Німеччина закликає Росію звільнити політв'язнів у Криму

Німеччина закликає Росію звільнити політв'язнів у Криму

Укрінформ
Посольство Німеччини в Україні закликає Росію припинити порушення прав людини і звільнити політичних в'язнів в окупованому Криму.

Про це йдеться у повідомленні посольства у Твіттері, передає Укрінформ.

“Нові обшуки та арешти кримських татар в окупованому Криму є переслідуваннями з релігійних та політичних мотивів. Ми закликаємо Росію припинити порушення прав людини та звільнити в’язнів. Права людини стануть важливою темою на Кримській платформі”, - йдеться у дописі.

Читайте також: Зеленський підписав закон про скасування вільної економічної зони «Крим»

Як повідомляв Укрінформ, 16 серпня МЗС України висловило рішучий протест у зв’язку із неправомірним рішенням Південного окружного військового суду РФ від 16 серпня про засудження громадян України Руслана Нагаєва, Ленура Халілова, Руслана Месутова та Ельдара Кантимирова у справі «алуштинської групи Хізб ут-Тахрір».

Читайте також: Уряд ініціює санкції щодо 70 причетних до переслідування громадян в окупованому Криму

Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Відкриття саміту Кримської платформи відбудеться в Києві 23 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-