Окупаційний «суд» арештував ще двох кримських татар

Окупаційний «суд» арештував ще двох кримських татар

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму «суд» обрав двом затриманим 17 серпня кримським татарам запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

«Два місяці арешту. Такий запобіжний захід обрав сьогодні так званий «Ленінський районний суд м. Севастополя» в тимчасово окупованому Криму Рустему Мурасову та Зауру Абдуллаєву», - написала Денісова.

Вона нагадала, що їх незаконно затримали 17 серпня. Загалом за підсумками «слідчих дій» того дня затримали п'ятьох осіб. Трьом із них запобіжні заходи обрали напередодні.

«Рустем Мурасов та Заур Абдуллаєв перебуватимуть у СІЗО м. Сімферополя до 11 жовтня 2021 року за безпідставним звинуваченням «в участі в організації «Хізб ут-Тахрір», - зазначила Денісова.

Читайте також: Окупанти продовжать обирати запобіжні заходи затриманим кримським татарам

Омбудсмен заявила, що незаконно заарештовані кримські татари є громадськими активістами. Вони систематично відвідували політично мотивовані судові засідання над співвітчизниками, підтримували сім’ї політв’язнів.

«За кілька годин до обшуку Рустем Мурасов повернувся з Ростова-на-Дону, де був оголошений вирок чотирьом учасникам так званої «алуштинської групи у справі Хізб-ут-Тахрір». Заур Абдуллаєв хворіє на цукровий діабет другого типу, що потребує особливого лікування та спостереження в спеціальних медичних закладах. Перебування в СІЗО загрожує його життю», - заявила Денісова.

Омбудсмен також закликала світову спільноту зреагувати на чергові арешти українських громадян, до яких РФ особливо цинічно вдається напередодні саміту Кримської платформи.

Читайте також: Євросоюз назвав незаконними вироки суду РФ чотирьом кримським татарам

Як повідомляв Укрінформ, 17 серпня з 4-ї години ранку в тимчасово окупованому Криму проходили обшуки в будинках кримських татар. Після обшуків були затримані Рустем Мурасов, Рустем Таїров, Джеббар Бекіров, Заур Абдуллаєв та імам Раїф Февзієв.

17 серпня підконтрольні РФ «суди» в окупованому Криму обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою трьом затриманим кримським татарам.

Раїф Февзієв перебуватиме в СІЗО Сімферополя до 12 жовтня, а Джеббар Бекіров - до 11 жовтня. Їм обом інкримінують «організацію діяльності «Хізб ут-Тахрір». Рустем Таїров, обвинувачений в участі в «організації «Хізб ут-Тахрір», перебуватиме в СІЗО до 11 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-