«Справа Хізб ут-Тахрір»: у Росії сьогодні відбудуться два судові засідання

«Справа Хізб ут-Тахрір»: у Росії сьогодні відбудуться два судові засідання

Укрінформ
У Південному окружному військовому суді Ростова-на-Дону сьогодні мають відбутися два засідання у так званій "справі Хізб ут-Тахрір".

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

За її словами, на засіданні стосовно кримського татарина Вадима Бектемирова очікується допит свідків обвинувачення. "Вадим - магістр у сфері ісламських наук. Здобув освіту в ліванському університеті "Аль-Джінан". Від початку репресії у Криму активно підтримував і допомагав політв'язням та відвідував незаконні суди над співвітчизниками", - розповіла Денісова.

Читайте також: У РФ завтра відбудуться п'ять судових засідань щодо кримських татар – Денісова

Як уточнила омбудсмен, друге судове засідання стосується учасників так званої "алуштинської групи", до якої належать політв'язні Ельдар Кантимиров, Руслан Месутов, Руслан Нагаєв і Ленур Халілов. Під час цього засідання очікуються дебати сторони захисту.

Раніше прокурор зажадав для Халілова 19 років позбавлення волі з обмеженням свободи на один рік і дев’ять місяців, Месутова - 18 років з обмеженням свободи на один рік і дев’ять місяців, Нагаєва - 15 років і один рік обмеження волі, Кантимирова - 14 років позбавлення волі з обмеженням на один рік.

Читайте також: Суд РФ відмовився викликати експертів у справі кримських татар, яким «світить» по 19 років

Денісова закликала генерального консула України в Ростові-на-Дону Тараса Малишевського та міжнародні правозахисні організації відвідати судові засідання для недопущення порушення прав незаконно утримуваних громадян України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-