У Польщі сподіваються, що Кримська платформа стане постійним елементом тиску на РФ

У Польщі сподіваються, що Кримська платформа стане постійним елементом тиску на РФ

Ексклюзив
Укрінформ
Варшава сподівається, що "Кримська платформа" стане “активною і постійною” формою тиску на Росію до відновлення територіальної цілісності України.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в МЗС Польщі.

Як зазначається, Польща позитивно оцінює українську дипломатичну ініціативу "Кримської платформи".

“Ми вважаємо надзвичайно важливим збереження на порядку денному питання про незаконну окупацію Криму Росією як важливого пункту міжнародних дебатів. Ця ініціатива дає можливість Польщі та міжнародній думці висловити підтримку Києву. Таким чином, ми можемо разом висловити свій протест проти анексії Кримського півострова Російською Федерацією. Ми очікуємо, що Платформа стане активною і постійною формою тиску на Росію для відновлення територіальної цілісності України”, - підкреслили в польському зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: «Кримська платформа» об'єднає усі зусилля для деокупації та захисту корінних народів - ОП

Як повідомлялося, від Польщі у саміті "Кримської платформи" 23 серпня візьме участь президент Польщі Анджей Дуда.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив у вівторок, 10 серпня, що участь у саміті "Кримської платформи" вже підтвердили учасники від 37 країн.

Читайте також: Кримська платформа: кількість учасників саміту зросла до 34

"Кримська платформа" - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді  на безпекові виклики, що зростають, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Фото: twitter.com/cp_komunikaty

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-