У Києві пройшов турнір з кримськотатарської боротьби Куреш

У Києві пройшов турнір з кримськотатарської боротьби Куреш

Відео
Укрінформ
У Києві завершився турнір з кримськотатарської боротьби Куреш, присвячений Дню корінних народів світу.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на АТR.

«У Києві відбувся турнір з кримськотатарської національної боротьби Куреш, присвячений Міжнародному дню корінних народів. На змагання до Києва приїхало більше сотні борців з різних регіонів України, окупованого Криму, Румунії та Туркменістану», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що захід почали з українського та кримськотатарського гімнів. Їх виконав заслужений артист України Фемій Мустафаєв.

Читайте також: Кориневич розповів про цьогорічну особливість святкування Дня корінних народів

Відкриваючи турнір, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров зазначив, що такі події об’єднують кримськотатарський народ. Він побажав, щоб найближчим часом всі кримські татарі зібралися у звільненому від російських окупантів Криму.

За даними АТR, через пандемію з Румунії на турнір змогли приїхати лише двоє борців, які розповіли, що незважаючи на те, що вони далеко від Криму, все одно кримськотатарська боротьба Куреш популярна у них в країні, де навіть проходять змагання з цього виду спорту.

Президент Кримської федерації національної боротьби «Куреш» Ленур Іслямов висловив сподівання що після визнання кримських татар корінним народом України держава також підтримає їх національний вид спорту, і турніри, присвячені дню корінних народів, відбуватимуться щороку.

Читайте також: Ткаченко обговорив із Чубаровим закон про корінні народи

Традиційно переможці турніру у кожній категорії отримали нагороди - медалі, кубки, грамоти та барана.

Серед парубків звання богатиря отримав 15-річний Амет Сейтаблаев, а серед чоловіків у ваговій категорії від 100 кілограмів переможцем став 27-річний Асан Асанов. Він також отримав пояс федерації «Куреш».

Куреш – традиційний вид спорту у тюркських народів, національна боротьба на поясах. Змагання традиційно влаштовувалися на свята, під час весіль, великих торгів.

Фото: ATR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-