Ткаченко обговорив із Чубаровим закон про корінні народи

Ткаченко обговорив із Чубаровим закон про корінні народи

Фото
Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко зустрівся із головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим.

Як передає Укрінформ, про це написав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Фейсбуці.

"Сьогодні – День корінних народів світу. Місія кожної держави, на теренах якої живуть корінні народи, – підтримувати та захищати їх самобутність, традиції, звичаї, культуру і свободу. В Україні надважливо забезпечити повну гарантію прав корінних народів: кримських татар, караїмів та кримчаків. Особливо в контексті окупації Криму, яка позбавила ці народи домівок", - написав Ткаченко.

Він нагадав, що вже було прийнято історичний документ – закон про корінні народи України. За його словами, символічно, що зустріч із головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим щодо обговорення окремих статей закону випала саме на цей день.

"Попереду багато викликів у частині його доопрацювання, але переходимо у стадію реалізації та створюємо робочу групу. Спільно робитимемо усе можливе аби втілити зміни найближчим часом", - додав міністр.

Читайте також: Україна готова захищати права корінних народів відповідно до міжнародних договорів - МЗС

9 серпня з ініціативи ООН відзначається Міжнародний день корінних народів світу. Саме в цей день у 1982 році вперше відбулося засідання Робочої групи з питань корінних народів.

Фото: Олександр Ткаченко / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-