У МЗС очікують відповіді Німеччини, чи залишиться Меркель на саміт Кримської платформи

У МЗС очікують відповіді Німеччини, чи залишиться Меркель на саміт Кримської платформи

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ очікують відповіді щодо участі федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель в установчому саміті "Кримської платформи" 23 серпня в Києві.

Про це перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова повідомила у коментарі журналістам, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми не знаємо, чи вона залишиться. Ми самі чекаємо відповіді від німецької сторони, чи вона буде на "Кримській платформі", чи ні», - зазначила Джапарова.

Перша заступниця міністра додала, що в установчому саміті "Кримської платформи" точно візьме участь міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас.

Читайте також: Зустріч у Нормандському форматі відбудеться, все залежить від Росії – Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, Меркель має намір відвідати Україну з візитом 22 серпня.

"Кримська платформа" - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді  безпековим викликам, що зростають, міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-