Британія підтримуватиме діяльність Кримської платформи і після саміту – посол

Британія підтримуватиме діяльність Кримської платформи і після саміту – посол

Укрінформ
Велика Британія активно підтримує започаткування ініціативи "Кримська платформа" і перебуватиме в тісному контакті з Україною щодо її подальшої діяльності.

Про це заявила посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс на установчому форумі експертної мережі Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вона акцентувала, що Британія не визнає і не буде визнавати анексію Криму Росією, і закликала продовжувати міжнародний тиск на Росію за її дії у 2014 році і за те, що відбувається в Криму відтоді.

"Ми маємо завжди нагадувати світові, що Крим - це є Україна і завжди буде Україною. Саме тому Велика Британія вітає активні зусилля України щодо Кримської платформи.

Ця платформа створена для того, щоб об'єднати та зміцнити міжнародні зусилля на спротив російській агресії і для відновлення територіальної цілісності України.

Читайте також: У Києві відкрився форум експертів Кримської платформи

Кримська платформа допоможе міжнародній спільноті демонструвати сильну і однозначну позицію щодо кримського питання, краще координувати спільні дії, політику та проєкти на підтримку Криму та постійно тримати питання Криму на порядку денному.

І ми пишаємося, що змогли надати Україні підтримку під час створення платформи... Ми з нетерпінням чекаємо на урочисте відкриття Кримської платформи 23 серпня та будемо в тісному контакті з Україною щодо її подальшої діяльності", - сказала Сіммонс.

Посол зазначила, що експертна мережа відіграватиме вирішальну роль у роботі Кримської платформи. За її словами, міжнародна спільнота покладається на фахову інформацію, аналіз та рекомендації, щоб глибше зрозуміти ситуацію на півострові та визначити, як зберігати тиск на Росію.

Читайте також: Кулеба та Єрмак говорили у США, як функціонуватиме Кримська платформа після саміту

"Без цієї експертизи наша база знань, наші політики та позиції на багатосторонніх форумах будуть значно слабшими. Зокрема, завдяки інформації та регулярним звітам, індивідуальним свідченням про порушення прав людини в Криму, які надають громадські організації, Велика Британія та міжнародні союзники можуть закликати Росію до відповідальності через порушення правил поводження з політичними в'язнями. Це дозволяє нам підіймати конкретні питання про порушення прав людини на обговореннях у міжнародних організаціях, таких як ООН чи ОБСЄ", - підкреслила Сіммонс.

Насамкінець вона висловила переконання, що конференції, звіти та рекомендації під егідою експертної мережі дозволять міжнародній спільноті краще підтримувати Україну у питаннях Криму, а також забезпечити, щоб "наші дії були вагомими і базувалися на доказах".

Як повідомляв Укрінформ, участь в установчому саміті Кримської платформи вже підтвердили 32 країни.

Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді зростаючим безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Передбачається, що Платформа діятиме на кількох рівнях: глав держав та урядів; міністрів закордонних справ; у вимірі міжпарламентського співробітництва; у форматі експертної мережі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-