Кулеба та Єрмак говорили у США, як функціонуватиме Кримська платформа після саміту

Кулеба та Єрмак говорили у США, як функціонуватиме Кримська платформа після саміту

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак під час зустрічей у Вашингтоні обговорювали питання, як функціонуватиме Кримська платформа після саміту

Про це Кулеба сказав у коментарі Укрінформу.

«Сполучені Штати одними з перших підтримали Кримську платформу,- зазначив він. - Ми сьогодні почули багато слів підтримки щодо продовження функціонування Кримської платформи».

За його словами, сама платформа «вже стала реальністю - це факт, вона відбудеться, додав він. Під час зустрічей сторони обговорювали не саміт Кримської платформи, а що буде після нього, пояснив він.

Читайте також: Кулеба та Єрмак обговорили в Конгресі США загрози Nord Stream 2

«І мали дружню і предметну розмову про це з американськими пантерами», - підкреслив міністр.

4 – 5 серпня Єрмак та Кулеба здійснили поїздку до Вашингтона у рамках підготовки візиту до США Президента Володимира Зеленського, який відбудеться наприкінці серпня.

Як повідомлялося, Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на тимчасову окупацію Криму, відповіді безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

28 держав та міжнародних організацій підтвердили участь у саміті Кримської платформи, який відбудеться 23 серпня в Києві.

За попередньою інформацією, США, найімовірніше, представлятиме міністр транспорту Пітер Буттіджедж.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-