Британський перевізник брендує свої вантажівки мапою з Україною без Криму

Британський перевізник брендує свої вантажівки мапою з Україною без Криму

Укрінформ
Британська транспортна компанія Came-RO використовує на брендуванні своїх вантажівок мапу Європи, на якій територія України зображена без Криму.

Про випадок із Came-RO першим повідомило видання «Європейська правда» з посиланням на фотографії одного з читачів, передає Укрінформ.

На сторінці перевізника у Facebook на обкладинці розміщене фото ваговоза, який також забрендований мапою Європи, де Україна зображена без Кримського півострова. Обкладинку розмістили в листопаді 2020 року.

Читайте також: Посольство України у Британії потролило РФ за знімок з «російським» Кримом

Як зазначається на сайті Came-RO, компанія надає повний перелік послуг щодо транспортування і зберігання товарів по всій Європі — зокрема спеціалізується на переїздах, перевезеннях речей з офісів та антикварних або інших рідкісних об’єктів.

Компанія була зареєстрована у травні 2014 року в англійському місті Сметвік, а її власником є громадянин Румунії Чіпріан Оанеа.

Читайте також: «Неправильно виклали»: однопартійці пояснили слова експосла Польщі про «російський» Крим

Українське посольство у Великій Британії 1 серпня заявило, що «звертає увагу на кожен випадок провокаційного представлення кордонів України всупереч міжнародному праву».

«Посольство України у Великій Британії вивчає цю ситуацію і визначить свої подальші дії», — додали в дипломатичній установі.

Нагадаємо: раніше мапу України без Криму публікували британська та російська служби BBC, британська газета The Times, іспанська телерадіокомпанія RTVE, французьке видання Le Monde та американський телеканал CNN.

Фото: Came-RO / Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-