«Неправильно виклали»: однопартійці пояснили слова експосла Польщі про «російський» Крим

«Неправильно виклали»: однопартійці пояснили слова експосла Польщі про «російський» Крим

Ексклюзив
Укрінформ
Слова експосла Польщі в Росії, колишнього заступника глави МЗС країни Катажини Пелчинської-Наленч про можливе визнання Польщею у майбутньому Криму як частини території Росії було неправильно викладено і цю помилку вже виправлено на інтернет-сторінці Польського інституту міжнародних відносин (PISM).

Про це йдеться у відповіді польської ліберальної партії “Польща 2050”, діячкою якої є Пелчинська-Наленч, на інформаційний запит кореспондента Укрінформу про те, чи партія підтримує цю позицію.

“Висловлювання Катажини Пелчинської-Наленч було неправильно витлумачено інтерв’юером. Після втручання пані Пелчинської-Наленч це висловлювання отримало правильне звучання, яке відразу було розміщено автором інтерв’ю на інтернет-сторінці PISM”,- йдеться у відповіді партії.

Як зазначили у політсилі, в інших частинах цього інтерв’ю дуже чітко вимальовується погляд діячки партії на Росію та її політику.

Читайте також: Штаб Навального відмовився виправити карту з «російським» Кримом – Чубаров

“Хоча це інтерв’ю не було пов’язано з “Польщею 2050”, погляди Пелчинської-Наленч і партії у справі анексії Криму є однозначними: діячі “Польщі 2050” засуджують її, що багаторазово підкреслювалося у публічних виступах”, - підкреслює партія.

На сайті PISM станом на сьогодні розміщено виправлену версію інтерв’ю з Пелчинською-Наленч, де немає згадки про те, що “можливо прийдеться полюбити її (Росію) з Кримом”.

Частина інтерв’ю Пелчинської-Наленч з директором PISM Славоміром Дембським, де згадується про “російський Крим” викликала широкий резонанс в українських ЗМІ та політичних колах країни. Зокрема, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров назвав висловлювання у попередній версії інтерв’ю “неприйнятним і цинічним”.

Читайте також: Посольство України у Британії потролило РФ за знімок з «російським» Кримом

Ліберальний рух “Польща 2050” Шимона Головні, який у березні цього року став політичною партією, послідовно засуджує анексію Криму й окупацію частини Донецької та Луганської областей. Під час теледебатів в червні 2020 року у рамках президентської виборчої кампанії в Польщі Головня як єдиний з усіх кандидатів заявив, що у випадку обрання президентом свій перший закордонний візит він здійснить до Києва. Тоді він переконував, що Україна у світлі російської агресії потребує політичної підтримки Варшави. Пелчинська-Наленч під час цієї кампанії була радницею Головні з питань міжнародної політики. Зараз вона очолює аналітичний інститут при партії “Стратегії 2050”. В 2012-2014 роках Пелчинська-Наленч була заступницею глави МЗС Польщі, а упродовж 2014-2016 років – послом Польщі в РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-