Участь у саміті Кримської платформи підтвердили 28 держав та міжнародних організацій

Участь у саміті Кримської платформи підтвердили 28 держав та міжнародних організацій

Укрінформ
Вже 28 держав та міжнародних організацій підтвердили участь у саміті Кримської платформи 23 серпня в Києві.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба поінформував під час онлайн-брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

“Станом на зараз вже 28 держав і міжнародних організацій підтвердили участь у саміті Кримської платформи. Це буде безпрецедентний міжнародний захід в історії України. Ще ніколи така кількість держав не збиралася в Україні для проведення подібного заходу на рівні президентів, як я сказав, прем’єр-міністрів, голів парламентів, членів урядів”, - зазначив Кулеба.

Міністр звернув увагу на те, що протидія Кримській платформі з боку Росії є системною і потужною.

“Вони працюють в кожній столиці, в кожній країні, переконуючи, відмовляючи держави брати участь у Кримській платформі. Але ми ведемо свою роботу, ми маємо свою силу”, - наголосив глава української дипломатії.

Міністр зауважив, що очікується участь усіх провідних держав-партнерів України в Європі, у Північній Америці.

Кулеба повідомив, що майже узгоджена Кримська декларація, підсумковий документ саміту, який закріпить принципові для України положення.

Читайте також: Штати на саміті Кримської платформи представить міністр транспорту - Джемілєв

Він підкреслив, що саміт буде регулярним на багатьох рівнях, а не одноразовою подією; триває робота над довгостроковою концепцією діяльності за пріоритетними напрямами - політика невизнання, санкції, безпека в Азово-Чорноморському регіоні, захист прав людини та міжнародно-гуманітарного права, екологічні та економічна наслідки окупації.

“Крим для Росії вже став чемоданом без ручки. Кримська платформа перетворить його на непідйомний вантаж”, - наголосив глава МЗС.

Як повідомлялося, Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на тимчасову окупацію Криму, відповіді безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

27 липня прессекретар Президента Володимира Зеленського поінформував, що США під час саміту Кримської платформи, найімовірніше, представлятиме міністр транспорту Пітер Буттіджедж.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-