В Україні розслідують дії колишніх СБУшників, які катували українця в окупованому Криму

В Україні розслідують дії колишніх СБУшників, які катували українця в окупованому Криму

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя отримала дозвіл на заочне розслідування провадження стосовно двох колишніх співробітників Служби безпеки України, які підозрюються у катування проукраїнського активіста.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба прокуратури АРК.

«Прокуратура автономії отримала дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування (in absentia) відносно двох колишніх співробітників СБУ, а на момент вчинення злочину - незаконно створеного «управління ФСБ Росії по Республіці Крим та м. Севастополю», - ідеться в повідомленні.

Вказаним особам інкримінують порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Читайте також: В Україні розслідують 10 справ за фактами знищення окупантами екології Криму

Слідством встановлено, що на початку лютого 2015 року на території окупованого півострова, «співробітники ФСБ» після незаконного ув’язнення, спричинення тортур та катувань проукраїнському активісту, учаснику Євромайдану примусили його зізнатися у злочині, якого він не вчиняв.

Йдеться про події на Майдані Незалежності в Києві 18 лютого 2014 року, а саме нанесення тілесних ушкоджень співробітнику спецпідрозділу «Беркут», з мотивів ідеологічної неприязні та ворожнечі.

Читайте також: СБУ встановила особи ватажків «батальйону Восток», які катували українських військових

Як повідомляв Укрінформ, 15 липня прокуратура автономії повідомила про підозру «керівнику регіонального штабу «Юнармії» м. Севастополя» за порушення законів та звичаїв війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-