Під Петербургом провели одиночні пікети на підтримку кримських татар

Під Петербургом провели одиночні пікети на підтримку кримських татар

Фото
Укрінформ
Петербурзькі активісти провели 18 червня чергову акцію "Стратегії-18" на підтримку кримських татар, цього разу в Гатчині. 

Як передає Укрінформ, про це один із активістів «Стратегії-18» Влад Шипіцин повідомив у Фейсбуці, в групі "Мирний спротив. Санкт-Петербург".

«Щомісячні пікети на підтримку кримських татар у рамках "Стратегії-18" пройшли в Гатчині 18 липня 2021 року. Ми вирішили провести сьогоднішню акцію там же, де рік тому аналогічна акція була фактично зірвана зусиллями ЦПЕ (регіональний Центр з протидії екстремізму, - ред. ) і гатчинської поліції... Сьогоднішня акція пройшла мирно, без ексцесів, у тих самих туристичних місцях Гатчини, де ми й планували провести акцію рік тому», - пише Шипіцин.

Під Петербургом провели одиночні пікети на підтримку кримських татар/Фото: Мирное сопротивление, Санкт-Петербург, Facebook

На плакатах активістів було, зокрема, написано: «18 травня 1944 року 183 тисячі кримських татар повантажили у вагони та вивезли з Криму»; «Кримські татари переслідуються за віру та інакомислення"; "Боротьба з тероризмом" тільки привід для репресій»; «Масові обшуки в будинках кримських татар - спроба видавити з півострова корінне населення»; «Припиніть репресії в Криму!». На плакатах також наводилися факти щодо конкретних репресивних справ, наприклад, у справі «красногвардійської групи Хізб ут-Тахрір», справі «Білогірської групи Хізб ут-Тахрір».

Читайте також: Російський суд залишив під арештом п'ятьох кримських татар, яким «шиють» тероризм

Як повідомляв раніше Укрінформ, одиночні пікети на підтримку кримських татар відбулися 18 липня і в Москві - біля пам'ятника поету Булату Окуджаві на Старому Арбаті.

Як відомо активісти Санкт-Петербурга понад чотири роки тому об'єдналися в безстрокову акцію під назвою «Стратегія-18» у пам'ять про день депортації кримських татар 18 травня 1944 року. Щомісяця 18 числа небайдужі громадяни виходять на вулиці міста з метою розповісти про ситуацію в окупованому Криму, інформувати російське суспільство про факти порушення прав і свобод людини. Пізніше до них приєдналися московські активісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-