В естонському парламенті підтримали створення Кримської платформи

В естонському парламенті підтримали створення Кримської платформи

Заява
Укрінформ
Депутатська група Естонського парламенту (Рійгікогу) з парламентських зв'язків з Україною схвалила ініціативу української влади щодо створення "Кримської платформи" та її парламентського виміру.

Як повідомляє Укрінформ, відповідну заяву депутатської групи опубліковано на сайті Рійгікогу.

«Ми щиро сподіваємося, що ініціатива стане можливістю для міжнародних організацій, демократичної громадськості та країн, які дотримуються схожих позицій, висловити свою підтримку платформі, особливо беручи до уваги той факт, що перший саміт "Кримської платформи" відбудеться 23 серпня 2021 року в Києві», - йдеться у заяві.

Читайте також: Естонія оголосила російського дипломата персоною нон-грата

Стратегічна кінцева мета консультативно-комунікаційного механізму "Кримської платформи" - забезпечити деокупацію Криму і висловити цьому свою найсильнішу підтримку, повідомила в п'ятницю пресслужба Рійгікогу.

"Ми віримо в те, що міжнародна громадськість повинна приділяти пильну увагу ситуації в Криму. Забезпечення збалансованої регіональної безпеки і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах має залишатися найважливішим питанням", - зазначають депутати.

Депутатська група Рійгікогу з парламентських зв'язків з Україною, як і раніше, засуджує незаконну анексію Криму, порушення прав людини, особливо утиск національних меншин і расову дискримінацію кримських татар, а також ігнорування міжнародного права з боку Російської Федерації.

Читайте також: Кількість учасників високого рівня на саміті Кримської платформи зростає щодня - Джапарова

Також члени групи вкотре підтвердили свою незмінну підтримку незалежності, суверенітету і територіальній цілісності України та її твердому бажанню досягти мирного вирішення конфлікту.

Для більш ефективної організації залучення депутатська група з парламентських зв'язків з Україною прийняла рішення стати контактним центром парламентського виміру "Кримської платформи".

Також депутати «від щирого серця вітають народ України з тридцятиріччям прийняття Декларації незалежності».

Читайте також: Посол України в Азербайджані закликав консолідуватися навколо Кримської платформи

Заяву підписали всі 22 члени групи.

Як повідомляв Укрінформ, "Кримська платформа" - новий консультативний і координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді викликам, що зростають, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Діяльність "Кримської платформи" має розпочатися на саміті 23 серпня, на який запрошено дипломатів і лідерів іноземних держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-