МЗС вимагає від Росії негайно звільнити Єсипенка та інших українських громадян

МЗС вимагає від Росії негайно звільнити Єсипенка та інших українських громадян

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв‘язку із незаконним судовим процесом в тимчасово окупованому Криму проти громадянина України Владислава Єсипенка, журналіста-фрілансера Радіо Свобода.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у коментарі МЗС, оприлюдненому в п’ятницю, 16 липня.  

«Висунуті 15 липня в Сімферопольському районному суді російської окупаційної адміністрації обвинувачення на адресу українського громадянина є повністю безпідставними. Розглядаємо судилище над Владиславом Єсипенком як продовження Російською Федерацією репресій проти незгідних із тимчасовою окупацією Кримського півострова і систематичне придушення свободи слова», - зазначили у зовнішньополітичному відомстві.

У МЗС заявили, що Росія повинна негайно звільнити Владислава Єсипенка та усіх незаконно утримуваних нею громадян України в Криму та на території РФ.

Українські дипломати закликали міжнародних партнерів посилити політико-дипломатичний тиск на Росію, зокрема санкційний, аби змусити її припинити грубі порушення прав людини в Криму.

Читайте також: Денісова: Обвинувальний акт Єсипенку – приклад залякування незалежних журналістів у Криму

Як повідомляв Укрінформ, 10 березня Єсипенка затримали на окупованому півострові. Його звинуватили в незаконному виготовленні вибухового пристрою.

ФСБ РФ стверджувала, що затримала Єсипенка, "щоб не допустити проведення ним підривних акцій в інтересах українських спецслужб".

Адвокат Олексій Ладін заявив, що слідчі ФСБ за підсумками дактилоскопічної експертизи не виявили відбитків на вибухівці, нібито знайденої у машині Єсипенка.

12 березня Єсипенка взяли під варту. 1 квітня так званий Київський районний "суд" Сімферополя продовжив його арешт до 11 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-