Денісова: Обвинувальний акт Єсипенку – приклад залякування незалежних журналістів у Криму

Денісова: Обвинувальний акт Єсипенку – приклад залякування незалежних журналістів у Криму

Укрінформ
Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що обвинувальний акт заарештованому фрілансеру Радіо Свобода (проєкт Крим.Реаліі) Владиславу Єсипенку є прикладом залякування незалежних журналістів в окупованому Криму.

Як передає Укрінформ, про це Денісова заявила у Телеграмі.

Денісова повідомила, що українському громадянину Владиславу Єсипенку загрожує 18 років позбавлення волі.

За її словами, на такому покаранні наполягає сторона обвинувачення. Висновок оголосили учора у підконтрольному Росії так званому “Сімферопольському районному суді”.

Єсипенка звинувачують у нібито “незаконному виготовленні вибухових речовин та зберіганні зброї”.

Денісова повідомила, що Єсипенко своєї вини не визнає.

“Такий обвинувальний акт є прикладом залякування незалежних журналістів, придушенням свободи думки в тимчасово окупованому Криму та ще одним свідчення політики переслідування та репресій українських громадян країною-окупантом”, - заявила Денісова.

Уповноважена закликала міжнародну спільноту продовжити санкційний та політичний тиск на країну-агресора для звільнення усіх, кого незаконно утримує Російська Федерація на тимчасово окупованих територіях Криму, Донецької та Луганської областей.

Як повідомляв Укрінформ, 10 березня Єсипенка затримали на окупованому півострові. Його звинуватили в незаконному виготовленні вибухового пристрою.

Читайте також: У Раді готують законопроєкт про політв'язнів у рамках Кримської платформи — депутат

ФСБ РФ стверджувала, що затримала Єсипенка, "щоб не допустити проведення ним підривних акцій в інтересах українських спецслужб".

Адвокат Олексій Ладін заявив, що слідчі ФСБ за підсумками дактилоскопічної експертизи не виявили відбитків на вибухівці, нібито знайденої у машині Єсипенка.

12 березня Єсипенка взяли під варту. 1 квітня так званий Київський районний "суд" Сімферополя продовжив його арешт до 11 липня.

До затриманого журналіста протягом 27 днів не допускали адвокатів. Пізніше він повідомив про тортури з боку російських спецслужб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-