Кримськотатарський прапор став символом боротьби проти російської окупації – Чубаров

Кримськотатарський прапор став символом боротьби проти російської окупації – Чубаров

Фото
Укрінформ
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що блакитний прапор із золотою тамгой став не тільки символом кримських татар, а й символом опору російської окупації і символом українського Криму.

Про це він сказав у своєму виступі на мітингу в Києві, присвяченому Дню кримськотатарського прапора, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні кримськотатарський прапор - не тільки символ кримських татар, це символ Криму, який не кориться російським окупантам. Це символ, завдяки якому йде міжнародна підтримка української держави. Сьогодні в інших країнах всі, хто бачать блакитний кримськотатарський прапор із золотою тамгой, відразу розуміють, що мова йде про кримських татар і українців, мова йде про Україну і мова йде про відновлення українського суверенітету над Кримом. Саме тому ми сьогодні тут всі зібралися», - сказав Чубаров.

Хода на честь Дня кримськотатарського прапора / Фото: Євген Котенко. Укрінформ

За його словами, наступного тижня у Верховній Раді планується розгляд закону про корінні народи України, який дуже важливий для держави, яка «в поодинці протистоїть російській агресії».

Як підкреслив голова Меджлісу, сьогодні завдання усіх громадян України об'єднати свої сили, щоб зберегти і зміцнити українську державу.

Читайте також: Під МЗС підняли кримськотатарський прапор

«Українська нація виборола свою державу. Наше завдання сьогодні - всіх, незалежно від національної приналежності - зміцнювати незалежність української держави, бо, якщо українська держава вистоїть у війні з Росією, у нас обов'язково вирішаться всі інші питання, в тому числі питання відновлення прав корінних народів України», - зазначив Чубаров.

Він привітав кримських татар з 30-річчям відновлення 2-го Курултаю кримськотатарського народу, який став продовженням 1-го Курултаю, що відкрився в 1917 році в Бахчисараї.

Читайте також: МЗС закликає тиснути на Росію для захисту прав людини в окупованому Криму

Як повідомлялося, 26 червня в Україні відзначається День кримськотатарського прапора. Він був заснований на честь 2-го Курултаю (національного з'їзду) кримськотатарського народу, відновленого в Криму після масового повернення на батьківщину кримських татар.

Нинішній варіант прапора кримськотатарського народу вперше був прийнятий 1-м Курултаєм, який проходив в 1917 році в Бахчисараї. До тих пір золотиста тамга і блакитне полотно були окремими символами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-