Аварія залишила без води тисячі жителів окупованої Алушти

Аварія залишила без води тисячі жителів окупованої Алушти

Укрінформ
У тимчасово окупованому Росією Криму, в Алушті, трапилася масштабна аварія на напірному водоводі, без водопостачання залишилися близько п'яти тисяч осіб.

Про це повідомляє "Крим.Реалії", передає Укрінформ.

"В Алушті через масштабну аварію на напірному водогоні мешканцям відключили воду", - цитує "Крим.Реалі" окупаційну адміністрацію Алушти.

Повідомляється про ймовірність пошкодження у результаті аварії електричних кабелів водоводу. Від водопостачання відключені 4828 абонентів.

Читайте також: Ялтинське селище «затонуло» під купами сміття і каміння

За даними "Крим.Реалії", з 25 червня окупаційна влада Криму планувала подачу води мешканцям Алушти за новим графіком - з 6.00 до 23.00. Раніше через дефіцит води діяли п'ятигодинні графіки подачі води: з 6.00 до 8.00 та з 19.00 до 22.00.

Як повідомлялося, до 2014 року Україна забезпечувала 85% потреб Криму у прісній воді завдяки Північно-Кримському каналу, що з'єднує Дніпро з півостровом. Після окупації Криму Росією постачання води до Криму було припинено. Наразі запаси води на півострові поповнюються з водосховищ і підземних джерел. За заявою кримських екологів, регулярне використання підземних джерел призводить до засолення кримського грунту.

З кінця серпня 2020 року графіки подачі води були запроваджені в Сімферополі, а також у Сімферопольському і Бахчисарайському районах. Пізніше це стосувалося Білогірська й Білогірського району та частково Алушти і Ялти.

Читайте також: Злочинна безвідповідальність окупантів: іншої причини потопу в Криму немає

Моніторингова місія ООН в Україні наполягає, що, згідно з міжнародним правом, Росія несе повну відповідальність за забезпечення населення Криму водою.

Позиція офіційного Києва - постачання води на півострів Північно-Кримським каналом відновиться лише після деокупації Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-