Росія намагається відмовити інші країни брати участь у Кримській платформі – Кулеба

Росія намагається відмовити інші країни брати участь у Кримській платформі – Кулеба

Укрінформ
Кримська платформа є політичною зброєю України по захисту територіальної цілісності та її відновлення у кордонах, яку Росія намагається дискредитувати всіма можливими способами, докладаючи зусиль, аби країни не брали в ній участі.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав під час спілкування з журналістами за результатами дипломатичного форуму в Анталії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Кримська платформа - це політична зброя України для захисту нашої територіальної цілісності та її відновлення у кордонах… Росія всіма можливими способами дискредитує Кримську платформу та докладає зусиль, аби країни не брали в ній участі», - сказав Кулеба.

За його словами, Росія розглядає Кримську платформу в той самий спосіб, що й продаж зброї Україні: відмовляють всіх, кого можуть. Попри це вже є багато підтверджень участі в саміті Кримської платформи на рівні президентів, голів урядів та міністрів закордонних справ. Очікується ще більше.

Читайте також: З 2008 року НАТО не зробило жодного кроку для членства України - Кулеба

Міністр наголосив, що Туреччина була серед перших країн, які висловили підтримку Кримській платформі.

«Не думаю, що є ближчі друзі з питань Криму, ніж Україна та Туреччина. Ми ті нації, які турбуються про цю територію, людей, які історично її населяють - про кримських татар, їхню культуру та відродження нації. Тому співпраця Києва та Анкари з цих питань є дуже природнім процесом. Це не лише про політику, це також про турботу по відношенню до тих кримських татар, які були вимушені покинути півострів після російської агресії», - сказав Кулеба.

Він нагадав про реалізацію спільного проєкту України та Туреччини з будівництва житла для кримських татар.

Як повідомлялося, саміт Кримської платформи відбудеться 23 серпня.

Читайте також: До Угоди про вільну торгівлю України та Туреччини лишився «останній крок» - Кулеба

18-20 червня у турецькій Анталії проходив дипломатичний форум «Інноваційна дипломатія: нова ера, нові підходи», у якому брала участь українська делегація на чолі з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

Загалом учасниками заходу були глави держав та урядів, міністри закордонних справ, представники регіональних та міжнародних організацій, науковці, експерти та представники бізнесу з більш як 50 країн. Торік Анталійський дипломатичний форум через пандемію проходив у форматі онлайн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-