У російських в'язницях перебуває дев'ять журналістів із Криму – МЗС

У російських в'язницях перебуває дев'ять журналістів із Криму – МЗС

Укрінформ
У російських в'язницях незаконно утримується 9 громадянських журналістів із Криму, один перебуває під домашнім арештом.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє Міністерство закордонних справ.

"З перших днів окупації Росія розпочала тиск та репресії проти вільної професійної журналістики у Криму. На сьогодні незалежна журналістика на півострові повністю знищена як явище. В цих умовах виник феномен громадянського журналізму, коли звичайні люди з активною громадянською позицією взяли на себе виконання функцій ЗМІ, заповнюючи вакуум незалежного та неупередженого висвітлення ситуації на окупованому півострові... Наразі 9 громадянських журналістів, незаконно утримуються в російських тюрмах, один перебуває під домашнім арештом. Це - Сервер Мустафаєв, Тимур Ібрагімов, Марлен Асанов, Сейран Салієв, Ремзі Бекіров, Руслан Сулейманов, Осман Арифмеметов, Рустем Шейхалієв, Амет Сулейманов", - повідомляють у Міністерстві закордонних справ.

Також у МЗС нагадали, що 10 березня у тимчасово окупованому Сімферополі російська ФСБ затримала журналіста “Крим Реалії” Владислава Єсипенка.

Читайте також: США закликають Росію негайно звільнити кримського журналіста Єсипенка

"За свою громадянську позицію та журналістську діяльність, активісти зазнають переслідувань та потрапляють за ґрати, обвинувачення висуваються за «терористичними» статтями, що загрожує ув’язненням на терміни 20 і більше років", - наголосили у Міністерстві закордонних справ.

У МЗС зазначили, що об’єктивна та неупереджена інформація є головною зброєю у протистоянні агресії проти нашої держави. І саме в цей день варто вкотре згадати про те, що на тимчасово окупованих територіях України права і свободи представників ЗМІ систематично придушуються.

Читайте також: В Україні розслідують 22 справи про порушення прав журналістів в окупованому Криму

Більше про Османа Арифмеметова, Владислава Єсипенка та Ремзі Бекірова - героїв проєкту МЗС #Незламні - можна прочитати за посиланням: https://cutt.ly/ZnnvFNEhttps://cutt.ly/innvLTKhttps://cutt.ly/xnnv1w8.

6 червня українські журналісти святкують своє професійне свято, яке відзначається згідно з Указом Президента від 25 травня 1994 року щорічно в цей день.

Саме цього дня, 6 червня 1992 року, Спілка журналістів України була прийнята до Міжнародної федерації журналістів, яка є найбільшою у світі організацією професійних працівників ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-