Україна запросила Чорногорію на саміт «Кримської платформи»

Україна запросила Чорногорію на саміт «Кримської платформи»

Укрінформ
Перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова запросила лідерів Чорногорії на саміт «Кримської платформи» в серпні.

Як передає Укрінформ, про це вона написала у себе в Твіттері.

"Поінформувала Любомира Мішуровича, статс-секретаря МЗС Чорногорії про Кримську платформу, повторно запросивши керівництво країни взяти участь у саміті 23 серпня", - пише Джапарова.

Читайте також: Президентка Словаччини підтвердила участь у саміті Кримської платформи – Кулеба

За її словами, вони також обговорили незаконну блокаду Керченської протоки, українських політв'язнів, яких утримує Росія, заборону Меджлісу і переслідування кримських татар.

"Стурбованість також викликає порушення прав українців та кримських татар на освіту рідною мовою, всебічна антиукраїнська пропаганда в закладах освіти, а також утиски проти кримськотатарських громадянських журналістів, восьмеро з яких нині залишаються незаконно ув’язненими" - йдеться у повідомленні МЗС із посиланням на слова першої заступниці міністра.

Співрозмовники обговорили і підготовку до Четвертої міжнародної конференції з питань реформ в Україні 7-8 липня у Вільнюсі та підготовку до інавгураційного саміту Кримської платформи 23 серпня в Києві.

У свою чергу державний секретар міністерства закордонних справ Чорногорії Любомир Мішурович повідомив, що зовнішня політика його країни стосовно нашої держави залишається незмінною: «Ми підтримуємо суверенітет та територіальну цілісність України».

Як повідомлялося, метою саміту «Кримської платформи», який відбудеться в серпні, є повернення проблеми окупації Криму в топ питань міжнародного порядку денного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-