Окупанти у Криму повідомили адвокатам Єсипенка про завершення слідчих дій

Окупанти у Криму повідомили адвокатам Єсипенка про завершення слідчих дій

Укрінформ
В окупованому Криму адвокатів фрілансера "Радіо Свобода" Владислава Єсипенка сповістили про закінчення слідчих дій у "справі".

Про це Укрінформ повідомляє з посиланням на Крим.Реалії.

"Адвокатів фрілансера Радіо Свобода (проєкт Крим.Реалії) Владислава Єсипенка у четвер, 27 травня, сповістили про закінчення слідчих дій у справі", - повідомляє Крим.Реалії з посиланням на дружину заарештованого Катерину Єсипенко.

За її словами, на понеділок, 31 травня, призначено ознайомлення з матеріалами справи, після чого російський слідчий Віталій Власов надішле матеріали "справи" в прокуратуру.

Читайте також: Лист з неволі: Єсипенко розповів про тортури після арешту в окупованому Криму

Далі, за словами дружини, не пізніше ніж через два тижні, має відбутися судове засідання з ухвалення вироку Владиславу Єсипенку.

Як повідомлялося раніше, підконтрольний Росії Верховний суд Криму в середу, 26 травня, відхилив апеляцію на продовження арешту Єсипенка. Таким чином, він залишиться під арештом у СІЗО як мінімум до 11 липня 2021 року.

Єсипенка затримали 10 березня 2021 року по дорозі з Сімферополя в Алушту. Його звинуватили в незаконному виготовленні вибухового пристрою через саморобну вибухівку, знайдену в машині під час затримання.

За версією слідства, вибуховий пристрій Єсипенко нібито дістав у розібраному вигляді зі схованки в районі села Побєда Первомайського району і перевіз все у Сімферополь, де зібрав вибухівку з корпусу ручної осколкової гранати РГД-5 і запала для гранати УЗРГМ із саморобними доробками.

Сам Єсипенко стверджує, що працівники спецслужб підкинули йому гранату в автомобіль, а потім відвезли в підвал, де катували електричним струмом і били до ранку, доки той не зізнався. Потім його повезли на слідчі дії, щоб він вказав на схованку з гранатою.

Протягом 27 днів до журналіста не допускали адвокатів. 12 березня Єсипенка взяли під варту. Так званий Київський районний суд м.Сімферополя продовжив його арешт до 11 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-