Окупанти проведуть навчання в Криму за участю бойових кораблів

Окупанти проведуть навчання в Криму за участю бойових кораблів

Відео
Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму з 22 квітня розпочнуться навчання за участю бойових кораблів і суден Чорноморського флоту та Каспійської флотилії РФ, а також ВДВ, ВПС і ППО.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на оборонне міністерство РФ.

Проходитимуть міжвидові навчання на полігоні «Опук» у рамках раптової перевірки боєготовності. Кораблі Чорноморського флоту, частина сил Каспійської флотилії Південного військового округу вже вийшли в море в район проведення навчань.

У Міноборони РФ не уточнили, яке число особового складу та військової техніки буде задіяно в навчаннях.

За повідомленням військових, з'єднання ВДВ вже завантажили техніку й особовий склад на літаки військово-транспортної авіації і відбули у призначений район. Підрозділи морської піхоти вже завантажені на великі десантні кораблі й десантні катери. Сили і засоби берегових військ, протиповітряної оборони і ракетних протикорабельних комплексів розгорнуті в призначених районах.

Читайте також: Британські бойові судна увійдуть в Чорне море у травні - ЗМІ

Як відомо, полігон «Опук» знаходиться за 60 кілометрів від Феодосії і за 40 кілометрів від Керчі. За даними Міноборони РФ, можливості полігону дають змогу відпрацьовувати завдання з десантування військ і подолання протидесантної оборони «противника», висаджувати до двох батальйонів морської піхоти одночасно, виконувати стрільби по берегових цілях корабельними артилерійськими комплексами, а також задіяти оперативно-тактичну й армійську авіацію.

Як повідомляв Укрінформ, МЗС України від 15 квітня висловив рішучий протест у зв'язку з обмеженням Російською Федерацією свободи судноплавства в Чорному морі. Зазначається, що Росія оголосила про закриття до жовтня 2021 року частини акваторій Чорного моря в напрямку Керченської протоки для військових кораблів і державних суден інших країн під приводом військових навчань.

Командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв заявляв, що для військових кораблів ЗСУ рішення Росії про перекриття на півроку Керченської протоки не становить загрози і що це «питання більш економічної спрямованості».

Раніше повідомлялося, що протягом останніх тижнів рівень воєнної загрози з боку Росії постійно зростає. Це пов'язано з суттєвим нарощуванням російських військ на кордоні з Україною, яке останнього разу спостерігалося сім років тому, коли розпочалася безпосередня агресія РФ. В Головному управлінні розвідки Міноборони заявили, що перекидання і накопичення російських військових біля кордонів триватиме, ймовірно, до кінця квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-