Британські бойові судна увійдуть в Чорне море у травні - ЗМІ

Британські бойові судна увійдуть в Чорне море у травні - ЗМІ

Укрінформ
Два бойові судна ВМС Великобританії у травні увійдуть в Чорне море в знак солідарності з Україною.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише The Sunday Times.

“Есмінець типу 45, озброєний протиповітряними ракетами, а також протичовновий фрегат типу 23 відділяться від британської авіаносної групи у Середземному морі й пройдуть через Босфорську протоку до Чорного моря”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Що відомо про американські есмінці, які мають через Босфор зайти в Чорне море

Зазначається, що для їх підтримки у стані готовності перебуватиме флагманське судно авіаносної групи “Королева Єлизавета”, на борту якого знаходяться гелікоптери для боротьби із підводними човнами та винищувачі-бомбардувальники F35B. Авіаносець залишиться у Середземному морі, оскільки знаходження суден такого типу у Чорному морі не дозволяється міжнародною угодою.

“Направлення човнів до узбережжя України покликане продемонструвати солідарність із Києвом та регіональними союзниками по НАТО після того, як президент Байден вирішив скасувати відправку до Чорного моря двох американських бойових суден, остерігаючись посилення кризи на тлі нарощування Росією військ”, - стверджує Sunday Times. 

Читайте також: Два російські військові кораблі прямують у Чорне море

Як повідомляв Укрінформ, останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, сході й півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно РФ веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

6 квітня також стало відомо, що окрім стягування військ до українського кордону Росія почала контрольну перевірку боєготовності армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-