Політв'язню Абдуллаєву продовжили перебування в ШІЗО ще на 15 діб

Політв'язню Абдуллаєву продовжили перебування в ШІЗО ще на 15 діб

Укрінформ
Українському політв'язню в РФ, кримчанину Теймуру Абдуллаєву 7 квітня продовжили термін перебування в ШІЗО ще на 15 діб. 

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила мати політв'язня Діляра Абдуллаєва.

«Вчора мені подзвонив Тимур по «​​зонателеком». У середу закінчився термін останнього покарання. Але йому продовжили утримання в ШІЗО ще на 15 діб, однак між покараннями дали можливість зателефонувати», - розповіла Діляра Абдуллаєва.

Читайте також: Захоплені храми та закриті школи: Денісова розповіла про репресії окупантів у Криму та ОРДЛО

Як повідомив син, куплений нею тонометр йому передали (Абдуллаєв перебуває у ШІЗО з гіпертонічним кризом), і нові ліки, передані через адвоката, з нормалізацією тиску допомагають. «Він зараз у камері один. Листи отримує. Цікавився, як там здоров'я у брата Узеїра й у мене», - додала мати політв'язня.

Їй за голосом здалося, що син застуджений, але він стверджував, що ні. «Тримався. Або просто намагався здатися мені бадьорим. Причини, з якої його другий рік тримають в ШІЗО і скільки ще будуть тримати, не знає. Сказав, що інших утисків немає», - зазначила Діляра Абдуллаєва.

Читайте також: Свідчення співробітника ФСБ у кримських «справах» не мають підтверджених джерел – адвокат

Ситуація з політв'язнем Теймуром Абдуллаєвим, який із початку березня 2020 року, практично весь час перебуває у штрафному ізоляторі ІК-2 (м. Салават, Башкирія, РФ), залишається складною. У серпні 2020-го його ненадовго переводили в камеру з суворими умовами утримання, в листопаді-грудні - в карантин у зв'язку із захворюванням COVID-19. Решту часу Абдуллаєв проводить у ШІЗО. У лютому-березні у нього почався гіпертонічний криз, у зв'язку з чим він і в ШІЗО перебував на постільному режимі.

Абдуллаєва засудили на 16,5 року позбавлення волі й 1 рік 4 місяці адміністративного нагляду, його брата Узеїра Абдуллаєва - на 12,5 року позбавлення волі.

ПЦ «Меморіал» визнав усіх засуджених за першою сімферопольською «справою Хізб ут-Тахрір» політв'язнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-