Приходько відмовляється від COVID-тесту: боїться, що біоматеріал піде на фальсифікацію доказів

Приходько відмовляється від COVID-тесту: боїться, що біоматеріал піде на фальсифікацію доказів

Укрінформ
Проукраїнський активіст з Криму Олег Приходько, засуджений російським судом до 5 років позбавлення волі, відмовився здавати тест на коронавірус, який нібито необхідний при переведенні до іншого СІЗО.

Про це в Фейсбуці повідомляє Кримськотатарський ресурсний центр, передає Укрінформ.

«Олега Приходька мають перевести в інше СІЗО на території Ростовської області, але він відмовляється здати тест на коронавірус, мотивуючи це тим, що обвинувачення проти нього саме було побудоване на незаконному вилученні біоматеріалу, який, як вважає захист, обманом взяли у нього і нанесли на підкинуту вибухівку», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Україна в ОБСЄ нагадала про незаконно засудженого кримського активіста Приходька

3 березня 2021 року в російському Ростові-на-Дону Південний окружний військовий суд засудив Олега Приходька до 5 років позбавлення волі в колонії суворого режиму з першим роком відбування у в'язниці, а також штрафу в розмірі 110 тис. рублів ($1,5 тис.).

Раніше російський державний обвинувач просив для активіста 11 років колонії суворого режиму і штраф у розмірі 200 тисяч рублів.

Як повідомлялося, 8 лютого 2019 року російські силовики провели обшук у будинку Приходька в селі Оріхове Сакського району.

Читайте також: Правозахисники засудили вирок Олегу Приходьку

10 жовтня в його помешканні знову був влаштований обшук, після якого чоловіка затримали. Також була затримана його дружина Любов Приходько. Активіста звинуватили в «тероризмі» і «виготовленні вибухівки». Жінку, затриману як свідка, пізніше відпустили. 10 жовтня Київський районний «суд» м. Сімферополь заарештував Приходька. У нього були незаконно взяті зразки ДНК. Як вважає адвокат Назім Шейхмамбетов, це було зроблено з метою фальсифікації доказів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-