«Суд» у Криму на два місяці продовжив арешт українському військовому Добринському

«Суд» у Криму на два місяці продовжив арешт українському військовому Добринському

Укрінформ
В тимчасово окупованому Криму Джанкойський т.зв. районний «суд» ще на два місяці продовжив термін тримання під вартою українському військовому Євгену Добринському, обвинуваченому в «незаконному перетині» адмінмежі півострова з Херсонською областю та «контрабанді наркотиків».

Про це повідомляє Крим.Реалії, передає Укрінформ.

«Підконтрольний Росії Джанкойський районний суд на два місяці продовжив термін тримання під вартою для українського військового Євгена Добринського - до 5 червня», - йдеться у повідомленні.

За словами адвоката Ісляма Веліляєва, під час сьогоднішнього «засідання» очікувалася остання промова Добринського та оголошення йому «вироку», проте підзахисний не був доставлений в «суд».

«Як стало відомо з довідки, наданої СІЗО, камера, в якій утримують Євгена Добринського, знаходиться на карантині через COVID-19. У зв'язку з цим прокурор заявив клопотання про продовження запобіжного заходу моєму підзахисному на 2 місяці. Ми заперечували проти задоволення клопотання, проте суд постановив продовжити термін тримання в СІЗО Євгену Добринському до 5 червня 2021 року», - розповів Веліляєв.

Читайте також: Україна в ОБСЄ вимагала від Росії звільнити викраденого біля Криму військового

Як повідомляв Укрінформ, 30 березня в Джанкойському районному «суді» пройшло засідання у «справі Добринського», на якому «обвинувачення» просило для українського військового 4 роки позбавлення волі.

Про зникнення Євгена Добринського - військовослужбовця 95-ї десантно-штурмової бригади, що дислокувалася на адмінмежі з окупованим Кримом, стало відомо 30 травня 2020 року близько п'ятої години ранку.

За кілька днів в ФСБ Росії заявили, що український військовий був затриманий, щодо нього порушено «кримінальну справу про незаконний перетин кордону Росії».

3 червня 2020 року Київський районний «суд» Сімферополя взяв українця під варту.

До «обвинувачення» в «незаконному перетині кордону Росії» Добринському додали ще одне - «контрабанда наркотиків». Адвокат Веліляєв відкидає ці звинувачення, заявивши, що наркотики були підкинуті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-