Церквам в окупованому Криму знову виписують незаконні штрафи - правозахисники

Церквам в окупованому Криму знову виписують незаконні штрафи - правозахисники

Укрінформ
У березні 2021 року в тимчасово окупованому Криму зафіксували щонайменше чотири нові факти переслідування Російською Федерацією вірян і релігійних організацій з винесенням штрафу на суму 70 тисяч рублів (25,8 тисячі гривень).

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Кримську правозахисну групу.

«Кримська правозахисна група (КПГ) продовжує фіксувати як російська влада систематично порушує свободу віросповідання в окупованому Криму», - йдеться в повідомленні.

Так, за даними КПГ, 2 березня оштрафували на 5 тис. рублів (1,8 тис. грн) члена релігійної організації «Дім горшечника» у м.Севастополі Євгена Корнєва, звинувативши його в незаконній місіонерській діяльності (ч.4 ст. 5.26 КпАП РФ). 3 березня Синагогу месіанських юдеїв «Хава Нагіла» в м. Євпаторія оштрафували на 30 тис. рублів (11 тис. грн) за поширення відеозаписів з богослужінням рабина, на яких не було маркування релігійної організації (ч.3 ст. 5.26 КпАП РФ). 10 березня «Церква євангельських християн-баптистів м. Євпаторія» оштрафували щонайменше на 30 тис. рублів за наявність у церкві релігійної літератури без маркування релігійної організації (ч.3 ст. 5.26 КпАП РФ).

Читайте також: Призов в окупованому Криму порушує міжнародне гуманітарне право - МЗС

22 березня штраф у 5 тис. рублів присудили єпископу Церкви християн віри євангельської "Маяк" у м. Ялта Артему Моріу, звинувативши його в місіонерській діяльності (ч.4 ст. 5.26 КпАП РФ).

Загалом за період окупації КПГ зафіксувала 118 адміністративних проваджень щодо релігійних організацій та їхніх членів за ст. 5.26 КпАП РФ. В рамках цих проваджень винесено штрафів на суму не менше 1 млн 590 тис. 500 рублів (550 тис. грн).

Читайте також: Тихановська заявила, що Крим – український, і готова повторити це в Києві

Такі дії російської влади, вважають правозахисники, необгрунтовано обмежують свободу совісті та віросповідання.

За даними експертів КПГ, за час окупації Криму майже всі релігійні громади та організації зазнали утисків, обмежень або переслідувань, крім церкви Московського патріархату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-