«Суд» у Севастополі замінив двом «свідкам Єгови» запобіжний захід

«Суд» у Севастополі замінив двом «свідкам Єгови» запобіжний захід

Укрінформ
"Суд" у Севастополі вирішив замінити запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на домашній арешт стосовно двох віруючих, яких обвинувачують в участі в релігійній організації "Свідки Єгови".

Про це повідомляє Кримська правозахисна група, передає Укрінформ. 

"Севастопольський міський суд" 24 березня 2021 року розглянув апеляційні скарги на запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для Володимира Сакади й Ігоря Шмідта, яких обвинувачують в участі в релігійній організації "Свідки Єгови". В обох випадках "судді" прийняли рішення про заміну запобіжного заходу з тримання під вартою на домашній арешт", - йдеться в повідомленні.

За інформацією КПГ, увечері 24 березня Ігоря Шмідта і Володимира Сакаду відпустили із СІЗО. Вони приїхали додому за місцем свого проживання.

Як повідомляє Кримська правозахисна група, цього самого дня "суд" розглянув апеляційні скарги на арешт двох інших севастопольців Євгена Жукова і Володимира Маладики. 

У зв'язку з тим, що Маладика через карантин не брав участі в розгляді питання про продовження йому запобіжного заходу у "суді" першої інстанції, "суддя" Володимир Решетняк повернув "справу" для перегляду в Ленінський районний "суд" м.Севастополя.

Читайте також: У Криму окупанти просять сім років позбавлення волі для вірянина із «Свідків Єгови»

Розгляд скарги Жукова не відбувся, у зв'язку з неявкою в "суд" адвоката за призначенням, у зв'язку з чим розгляд цієї апеляційної скарги відкладено на 25 березня.

У КПГ нагадали, що Ленінський районний "суд" Севастополя 2 жовтня 2020 року взяв під варту чотирьох представників релігійної організації "Свідки Єгови" - Євгена Жукова, Володимира Сакаду, Володимира Маладику й Ігоря Шмідта. Стосовно віруючих було порушено кримінальну справу за статтею "організація діяльності екстремістської організації" (ч. 1 ст. 282.2 КК РФ).

Читайте також: В Україні відкрили справу через окупаційні обшуки у «Свідків Єгови» в Ялті

У правозахисній організації вважають, що позбавлення волі "Свідків Єгови" в Криму є комплексом порушень прав людини і міжнародного гуманітарного права і, відповідно, потрапляє під юрисдикцію Європейського суду з прав людини і Міжнародного кримінального суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-