У Криму окупанти просять сім років позбавлення волі для вірянина із «Свідків Єгови»

У Криму окупанти просять сім років позбавлення волі для вірянина із «Свідків Єгови»

Укрінформ
В тимчасово окупованому Криму обвинувачення просить сім років позбавлення волі для "Свідка Єгови" з Севастополя.

Про це повідомляє в Фейсбуці Кримська правозахисна група, передає Укрінформ.

"Прокурор" під час дебатів попросив 7 років позбавлення волі для "Свідка Єгови" з Севастополя Віктора Сташевського", - йдеться у повідомленні.

За даними правозахисників, під час судового засідання було завершено дослідження речових доказів, наданих у матеріалах справи, зокрема дисків з відеозаписами зібрання "Свідків Єгови" з різних країн.

Крім того, під час засідання був допитаний сам підсудний Віктор Сташевський. У своїх показах він пояснив "суду" різницю між юридичною особою і зібранням вірян, а також навів ряд норм російського і міжнародного законодавства, які регулюють свободу віросповідання.

Читайте також: «Суд» у Криму переслідує жінку за одиночний пікет на підтримку чоловіка і батька

В результаті, так званий прокурор зачитав обвинувальний висновок і попросив для підсудного 7 років позбавлення волі. На наступному засіданні, призначеному на 29 березня, сторона захисту виступить у дебатах. Відбудеться також виступ обвинуваченого з останньою промовою.

Як повідомлялося, 11 березня в окупованому Криму пройшла серія обшуків у дев'яти помешканнях членів релігійної організації "Свідки Єгови". Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя відкрила у зв'язку з цим кримінальне провадження.

За даними КПГ, у Криму в 2020 році 24 особи були позбавлені волі за політичними та релігійними мотивами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-