Після окупації Криму Путіну потрібна нова «історія успіху» - Міноборони Естонії

Після окупації Криму Путіну потрібна нова «історія успіху» - Міноборони Естонії

Укрінформ
Глава міністерства оборони Естонії Калле Лаанет заявив, що Росія і через 7 років після окупації Криму продовжує проводити агресивну й ворожу політику стосовно сусідів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє портал національного телерадіомовлення ERR.

«Стратегічні навчання "Захід-2021", які пройдуть у вересні, ще раз демонструють реальні військові плани Росії», - зазначив Лаанет.

Читайте також: У Парламентській асамблеї НАТО створять групу підтримки Кримської платформи - депутат

На його думку, отриманий на тренуваннях досвід Росія потім намагається застосовувати на практиці. Так міністр нагадав, що великі навчання Росії у 2008 і 2014 роках обернулися агресією проти Грузії та України. І зараз, попри економічні труднощі, військовий потенціал і боєздатність, а також зовнішньополітичні амбіції залишаються пріоритетом РФ.

«Минуло сім років з моменту незаконної окупації Криму, і режиму Путіна потрібна нова історія успіху. З цієї причини вважається, що Росія може взяти на себе нові ризики та відправитися в нову авантюру», - сказав глава міноборони Естонії.

Читайте також: РФ має забезпечити міжнародний моніторинг в окупованому Криму - країни ООН

Він вважає, що у зв'язку з цим «протягом найближчих років Естонія має докласти ще більше зусиль для зміцнення своєї військової оборони як самостійно, так і у співпраці з союзниками».

«Естонії необхідно якомога швидше заповнити прогалини та недоліки в ключових оборонних можливостях, оскільки вразливість робить особливо маленьку країну мішенню», - вважає Лаанет.

Читайте також: Як Латвія та її балтійські сусіди борються з російською телепропагандою

Глава міністерства оборони Естонії сказав про це, виступаючи у вівторок із доповіддю в Рійгікогу (парламент Естонії), де обговорювався стабільний розвиток державної військової оборони.

Як раніше повідомляв Укрінформ, Австрія закликала Росію припинити мілітаризацію окупованого Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-