Суд РФ долучає до «алуштинської справи» книги, які не мають стосунку до тероризму - адвокат

Суд РФ долучає до «алуштинської справи» книги, які не мають стосунку до тероризму - адвокат

Укрінформ
Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону долучив до матеріалів справи вилучені у фігурантів алуштинської «справи Хізб ут-Тахрір» книги та брошури, що нібито доводять причетність до тероризму їхніх власників.

Про це повідомляє у Фейсбуці "Кримська солідарність"передає Укрінформ.

«Я не розумію, в якій мірі це доводить провину мого підзахисного, слідчий просто долучив до справи все вилучене», - заявив у суді адвокат Сіяр Паніч, який представляв інтереси Руслана Месутова.

Обвинувачений Ельдар Кантіміров, який виступив у суді, зазначив, що заборона на книги, дозволені в усьому світі, свідчить про ісламофобію в РФ.

Читайте також: Фігурантів «сімферопольської справи» вивели із зали суду за кримськотатарську мову

«Як би Російська Федерація не заперечувала ісламофобію, але заборона цих книг фактично нею і є. Забороняються молитви, праці великих вчених. Вони дозволені в усьому світі, немає жодного слова, що вказує на тероризм. Росія має відійти від практики ісламофобії», - заявив Кантіміров, книги якого також були долучені до матеріалів «справи», як доказ «тероризму».

Таким чином, повідомляє "Кримська солідарність", звинувачення завершило «дослідження речових доказів».

Читайте також: У суді РФ впізнали секретного свідка, завербованого в Криму спецслужбами

На наступному засіданні, яке відбудеться 23 березня, планують розпочати допит свідків звинувачення.

Як повідомлялося, 10 червня 2019 року в Алушті були затримані Руслан Нагаєв та Ельдар Кантіміров, в селі Малий Маяк - Руслан Месут, в селі Ізобільне - Ленур Халілов

Халілову і Месутову було інкриміновано ч.1 ст.205.5 КК РФ (Організація діяльності терористичної організації). Кантімірова та Нагаєва звинуватили за ч.2 ст.205.5 КК РФ (участь у діяльності терористичної організації). Пізніше всім фігурантам інкримінували ч.1 ст. 30 і ст. 278 КК РФ (Приготування до насильницького захоплення влади організованою групою за попередньою змовою), яка передбачає до 10 років позбавлення волі.

Фото: Василій Дерюгін/Коммерсантъ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-