Кулеба: Неможливо уявити деокупований Крим без кримських татар і без Меджлісу

Кулеба: Неможливо уявити деокупований Крим без кримських татар і без Меджлісу

Укрінформ
Крим і кримськотатарський народ є наріжними каменями української державності, і це має засвідчити участь Меджлісу кримськотатарського народу в інавгураційному саміті Кримської платформи.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі програми «Право на владу».

Очільник МЗС зауважив, що політика України до 2014 року стосовно кримських татар була несправедливою, «і про це треба прямо говорити».

«Українська держава зараз виходить з того, що і Крим, і кримськотатарський народ є наріжними каменями української державності, і це має бути фундаментальний принцип... Коли ми готували Кримську платформу, розробляли цей формат, ми говорили з Меджлісом (кримськотатарського народу. – ред.), і, безумовно, ми будемо бачити Меджліс на установчому саміті Кримської платформи, тому що неможливо уявити Крим без кримських татар, без Меджлісу», - сказав Кулеба.

Читайте також: Не всі пропозиції Меджлісу увійшли до Стратегії деокупації Криму - Чубаров

Водночас він додав, що необхідно «дуже чітко» відпрацювати час від сьогодні до інавгураційного саміту, щоб зібрати на Кримській платформі максимальну кількість учасників і досягти максимально конкретного результату, аби потім на його основі рухатися далі.

Нагадаємо: Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді зростаючим безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-