Розвідка відповіла на заяви ФСБ про «українського агента» в окупованому Криму

Розвідка відповіла на заяви ФСБ про «українського агента» в окупованому Криму

Укрінформ
Служба зовнішньої розвідки України заявила, що ФСБ створює потрібний Кремлю фон для «святкування» роковин окупації Криму, коментуючи затримання кримчанина, якій нібито працював на українські спецслужби.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Служба зовнішньої розвідки України у Фейсбуці.

"Інформація ФСБ РФ щодо нібито викриття розвідувальної діяльності українських спецслужб на території окупованої АР Крим має на меті створення відповідного фону для проведення 17 березня ініційованого РФ неформального засідання Радбезу ООН з кримської проблематики", - йдеться у повідомленні.

На думку розвідки, така пропагандистська акція напередодні роковин окупації Криму – це зручний привід для відволікання уваги населення від численних внутрішніх проблем півострова.

Читайте також: Правозахисники вимагають звільнити затриманого у Криму українця Єсипенка

"На нинішньому етапі Росія цілеспрямовано нагнітає ситуацію, намагаючись перекласти на українську сторону відповідальність за процес урегулювання на Сході України та дискредитувати ініціативу «Кримська платформа» з мирної реінтеграції Криму", - наголосили у відомстві.

Як повідомлялось, у Криму затримали Владислава Єсипенка, який нібито займався збором інформації "в інтересах спецслужб України". Повідомлення про затримання було опубліковане 16 березня Центром громадських зв'язків ФСБ.

Читайте також: У Криму не пускають адвоката до українця, який брав участь у акції до дня народження Шевченка

Російська спецслужба стверджує, що Єсипенко займався, зокрема, фото- і відеозйомкою об'єктів масового перебування людей на території Криму. Під час обстеження автомобіля затриманого Владислава Єсипенка нібито був вилучений предмет "із зовнішніми ознаками саморобного вибухового пристрою".

У відношенні Єсипенка порушили кримінальну справу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-