Російський активіст приїхав на суд у Ростов підтримати кримських татар

Російський активіст приїхав на суд у Ростов підтримати кримських татар

Укрінформ
У Південному окружному військовому суді Ростова-на-Дону проходять два засідання стосовно фігурантів «справи Хізб ут-Тахрір». Підтримати заарештованих кримських татар приїхав російський активіст Костянтин Котов.

Про це у Фейсбуці повідомляє Кримська солідарність, передає Укрінформ.

«Російський опозиційний активіст Костянтин Котов, раніше засуджений за «дадинською» статтею, приїхав на судове засідання в Ростов-на-Дону, щоб підтримати кримськотатарських політв'язнів», - йдеться в повідомленні.

За даними Кримської солідарності, 16 березня в російському суді розглядають кримінальні справи стосовно фігурантів алуштинської та другої сімферопольської груп «справи Хізб ут-Тахрір».

Як заявив активіст Котов, він приїхав підтримати невинних людей, яких незаконно судять за тероризм.

«Потрібно підтримувати невинних всюди. У тому числі і на судах. Незважаючи на те, що на них зараз і не пускають. Сподіваюся, наша, навіть невидима присутність, допоможе людям пережити ці важкі дні судового процесу. Адже кримські татари не терористи. Ми про це говоримо на вулицях Москви. І тепер я кажу це з вулиці перед військовим судом у Ростові-на-Дону», - сказав Котов.

Раніше активіст не раз виходив з одиночними пікетами на підтримку українських політв'язнів.

Читайте також: РФ поступово перетворюється на велику Північну Корею - Джемілєв

Крім того, в березні 2019 року Костянтин Котов проводив у центрі Москви одиночний пікет проти арешту 23-х кримських татар після масових обшуків у Сімферопольському районі Криму. Він також приходив до будинку Верховного Суду РФ у Москві в липні 2019 року, коли були затримані і доставлені в ВВС «Міщанський» і «Таганський» більш як сорок кримських татар.

Активіст організував для них продуктові передачі і підтримував доти, доки всі вони не залишили будинок поліції.

Сам Котов у 2019 році був засуджений за так званою «дадинською» статтею (Неодноразове порушення порядку проведення публічних заходів). Йому присудили 4 роки позбавлення волі за статтею 212.1 КК РФ. Тоді він ходив на мітинг за чесні вибори в Москві.

Пізніше апеляційний суд пом'якшив вирок до 1,5 років. 16 грудня 2020 року Котов вийшов на волю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-