«Суд» в Криму допитав секретного свідка у «справі» Бекірова

«Суд» в Криму допитав секретного свідка у «справі» Бекірова

Укрінформ
В окупованому Криму в Центральному районному «суді» міста Сімферополя в рамках поновленої «справи Едема Бекірова» секретний свідок розповів, що обвинувачений «волочив за собою сумку з патронами».

Про це, з посиланням на адвоката Олексія Ладіна, повідомляє Кримська солідарність, передає Укрінформ.

«Свідок розповів суду версію, згідно з якою Едем Бекіров передав йому сумку з вибухівкою за попередньою домовленістю в Сімферополі. Після чого він зберігав її у себе, в результаті, вирішивши здати сумку, написав заяву в ФСБ», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Суд окупантів у Криму допитав чотирьох співробітників ФСБ у «справі» Бекірова

Як повідомив адвокат Ладін, у захисту є підстави для обґрунтованих сумнівів в правдивості показань свідка, оскільки на попередньому слідстві він говорив, що сумка була в руці Едема Бекірова. Показання свідка були змінені після того, як йому стало відомо про те, що у Бекірова ампутована нога.

«Свідок Меметов не пам'ятає, з милицями йшов Бекіров чи ні. Сказав, що він накульгував і волочив за собою сумку. Як можна волочити 14-кілограмову сумку з патронами та тротиловими шашками?», - прокоментував адвокат.

Читайте також: У Криму «суд» почав новий розгляд справи колишнього політв'язня Бекірова

Адвокат заявив, що вважає необґрунтованим і незаконним засекречування даного свідка.

«Ніяких загроз - ні щодо свідка, ні щодо його близьких родичів - не надходило. Його життю нічого не загрожує », - аргументував Ладин.

Нагадаємо: Едем Бекіров - інвалід першої групи, без однієї ноги, має також цілу низку важких захворювань. Був звинувачений в тому, що перевіз і передав «секретному свідку» сумку з 14 кг вибухівки. При цьому таксист, який перевозив його через адміністративний кордон з Кримом, не підтвердив наявності у Бекірова, який пересувається на милицях, важкої сумки. Однак її нібито побачив «секретний свідок».

Читайте також: Через тиск окупантів з Криму виїхали родичі колишнього бранця Кремля Бекірова

Бекіров провів в СІЗО 1 рік і 8 місяців. Силовики затримали його на в'їзді до Криму 12 грудня 2018 року. На півострів він прямував, щоб відвідати свою матір та інших родичів перед плановою операцією на серці. Був звільнений 7 вересня 2019 року в результаті «великого обміну» між Україною і Росією.

В кінці лютого 2021 року підконтрольний окупантам «суд» в Криму почав новий розгляд кримінальної справи проти колишнього політв'язня Едема Бекірова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-